ua-187811294-1

Dutch Mountain Trail | Uitdagende Wandeltrektocht door Zuid-Limburg | van hotel naar hotel

6 Dagen

Uitdagende Wandeltrektocht met bagagevervoer. In het zuiden van Limburg kun je sinds kort een nieuwe langeafstandswandeling maken: de Dutch Mountain Trail. Het is de zwaarste wandeling van Nederland. Deze pittige wandeltrektocht is geschikt voor de ervaren en avontuurlijke wandelaar die op zoek is naar een uitdaging in eigen land! Net als in bergachtige gebieden, gaat ook deze tocht zoveel mogelijk over onverharde wegen door onbewoonde streken. Zelfs als je een getrainde wandelaar bent, zul je bij deze tocht een mooie uitdaging krijgen. De beklimmingen om de toppen te bereiken doen zelfs niet onder voor de pittige eindklim van menige bergtop in de Alpen. Sneeuwvelden zullen dan weliswaar niet vaak op het programma staan, maar reken wel op valse platte plateaus waar de wind vrij spel heeft en steile glibberende afdalingen door bos of over grashellingen. Je komt zelfs langs flinke afgronden. Kortom een schitterende Wandeltrektocht over de hoogste toppen van Nederland.

Overzicht

Deze wandeltocht gaat door het zuidelijkste deel van Nederland. Tijdens deze trektocht wandel je van hotel naar hotel en wordt je bagage voor je vervoert.

Ter ere van het 10-jarig jubileum van het Zuid-Limburgse Dutch Mountain Film Festival in 2020, verscheen de DMT wandelgids om ervaren wandelaars live de bergen te laten beleven… in Nederland. Het filmfestival in Zuid-Limburg dat jaarlijks de meest avontuurlijke bergfilms laat zien heeft met deze trail een unieke langeafstandswandeling uitgezet. De route voert je langs de Seven Summits, de zeven hoogste toppen van Zuid-Limburg. Dit is een meesterlijke ervaring in eigen land!

Seven Summits
Je start deze tocht bij de Wilhelminaberg in Landgraaf en je eindigt op de Observant in Maastricht. Je kijkt vanaf de zeven toppen telkens uit over een ander dal. Het dal van de Worm in de richting van de Eifel, het dal van de Sinselbeek als je via de Schneeberg naar de Vaalserberg loopt, de dalen van de feeëriek meanderende Gulp en Geul, de Voerstreek én het Maasdal.

Echte bergervaring
Net als in bergachtige gebieden, gaat ook deze tocht zoveel mogelijk over onverharde wegen door onbewoonde streken. Zelfs als je een getrainde wandelaar bent, zal je bij deze tocht een mooie uitdaging krijgen. De beklimmingen om de toppen te bereiken doen zelfs niet onder voor de pittige eindklim van menige bergtop in de Alpen. Sneeuwvelden zullen dan weliswaar niet vaak op het programma staan, maar reken wel op valse platte plateaus waar de wind vrij spel heeft en steile glibberende afdalingen door bos of over grashellingen. Je komt zelfs langs flinke afgronden.

Kortom, onderschat deze Dutch Mountain Trail niet en geniet van deze bergervaring in Nederland.

In het kort

 • Sfeervolle overnachtingsplaatsen
 • 6 - daagse pittige trektocht voor beoefende wandelaars in Zuid-Limburg
 • Dagelijks afstanden tussen de 11 en 25 kilometer
 • Dagelijks afstanden tussen de 14 en 25 kilometer
 • Over de zeven hoogste toppen, valse plateaus en langs flinke afgronden, weilanden & door bossen; telkens met schitterende vergezichten
 • De seven summits - de hoogste toppen van Nederland
 • Uitdagende Wandeltrektocht door Zuid-Limburg met verblijf in fijne hotels

Reisbeschrijving

Na aankomst in Eygelshoven start de trektocht met een rustige wandeling door Limburg. Al snel laat je alles achter je en hoor je alleen nog vogelgezang en ruisende bossen. De eerste bergtop die je bedwingt is de Wilhelminaberg. Bovenop de Wilhelminaberg heb je uitzicht over de omgeving en zie je het industriële landschap van dit gebied. Een waarschuwing geldt voor regenachtige dagen. Wanneer het veel heeft geregend zijn de paden omhoog modderig en glad. Hier is het aan te bevelen om wandelstokken te gebruiken. Door de bossen, langs de Anselerbeek en het mooie landgoed bij kasteel Erenstein, bereik je Kerkrade. Je overnacht in een gezellige B&B, niet ver van de Limburgse wandelroute.

Je overnacht in Kerkrade

Over onverharde wegen laat je Kerkrade achter je en zonder dat je er erg in hebt steek je de Duitse grens over. Totdat je, in de omgeving van Horbach, ineens zult merken dat mensen je in het Duits groeten. De piramideachtige blokken die je deze dag tegenkomt zijn een visuele herinnering aan de Siegfriedlinie: een verdedigingslinie die in de jaren voor en tijdens de tweede Wereldoorlog werd gebouwd zodat Hitler zichzelf kon verdedigen tegen aanvallen vanuit het westen. Je wandelt een tijdje over de grens tussen Nederland en Duitsland, voordat je het Duitse Orsbach bereikt. Hier ervaar je voor de eerste keer dat echte berggevoel. Je hebt een schitterend uitzicht over het glooiende Nederlandse heuvellandschap. Via de top van de Schneeberg wandel je verder naar Vaals.

Je overnacht in Vaals

Deze dag is een lekkere kuitentrainer! Je wandelt vandaag door drie landen; Nederland, Duitsland én België. Je start met de beklimming van de Vaalserberg. De top van Vaalserberg is niet opgenomen in de 7 Summits, maar je beklimt deze berg tijdens deze wandeling wel. Je kunt altijd even van de wandelroute afwijken om het Drielandenpunt te bezoeken en de toren te beklimmen.

Door bossen en langs weides in België en Nederland wandel je in noordelijke richting, bergaf en weer bergop. Onderweg heb je prachtige uitzichten en loopt de wandelroute langs wijngaarden. Typerend tijdens deze bergwandeling zijn de vele kruis- en jezusbeelden in de berm, op kruispunten en bomen. Dit herinnert je steeds aan het katholieke karakter van Zuid-Limburg. Aan het einde van deze Dutch Mountain Trail etappe beklim je de Eyserberg, om uiteindelijk af te dalen naar het leuke dorp Gulpen.

U overnacht in Gulpen

Wanneer je vertrekt beklim je meteen de eerste berg van de dag: de Gulpenerberg. Aan de voet van het Mariabeeld heb je een prachtig uitzicht op Gulpen en zie je de Eyserberg nog een keer. Vandaag zie je de Vaalserberg meerdere keren aan de horizon verschijnen terwijl je richting de Belgische grens wandelt. Op de top van de Hakkenberg staat een grenspaal. Hierna vervolg je de weg een tijdje door het bos. Uiteindelijk verlaat je de wandelroute om naar Slenaken te lopen, waar je overnacht in een leuk familiehotel.

Je overnacht in Slenaken

Deze wandeldag valt qua hoogteverschillen mee, dus je kunt op je gemak van Slenaken naar de wandelroute lopen. Via het Belgische dorp Plank kom je uiteindelijk terecht in het Belgische Sint-Martens-Voeren. Hier kun je een lunchplek uitzoeken of een Belgisch biertje laten inschenken als je dat wilt. Je zit hier vrijwel op de Belgisch-Nederlandse grens, maar de huizen en bebouwing zien er heel anders uit.

Wanneer je Sint-Martens-Voeren verlaat begin je aan de klim van de vijfde top. Draai nog eens om wanneer je de Kattenroth beklimt: je hebt dan een mooi uitzicht op het dorp en de spoorbrug die langs het dorp loopt. Voor de overnachting van vandaag verlaat je de Dutch Mountain Trail en loop je naar Mesch.

Je overnacht in Mesch

De eerste kilometers van deze wandeldag zijn vlak en wat eentonig, maar dat maakt het stadje Eijsden goed. Vanaf Eijsden neem je de veerpont naar het Belgische Lanaye. Wanneer je in noordelijke richting naar Maastricht wandelt weet je dat de laatste – en zwaarste – beklimming nog gaat komen: D’n Observant. Meerdere keren heb je een mooi uitzicht over de Maas. Om de laatste top te bereiken loop je over smalle weggetjes en klauter je via boomwortels omhoog.

Nadat je de zevende en laatste top hebt bereikt is het tijd om af te dalen naar Maastricht, via de ENCI-groeve bij de Sint Pietersberg. Deze pittige wandelroute eindigt bij het treinstation van Maastricht. Maar voel je vrij om eerst in het centrum van Maastricht te vieren dat je het hebt gehaald!

*Let op: wanneer de veerpont niet gaat moet je zo’n 8 kilometer extra lopen via de zuidelijke brug (van 1 nov-1 april en soms vanwege weersomstandigheden).

Inclusief

 • januari t/m december 2023 vanaf € 595,- (vertrek alle dagen mogelijk op aanvraag).
 • 5 overnachtingen met ontbijt & lunchpakket (vaak zelf samen te stellen bij ontbijt)
 • (Halfpension mogelijk)
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Prachtige wandelroutes met allerlei tips en bezienswaardigheden
 • Bereikbaarheid via een noodnummer (telefoon & WhatsApp)

Exclusief

 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Toeslag alleenreizende € 340,-
 • Toeslag halfpension (5x) op aanvraag
 • Extra nacht Maastricht op aanvraag

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
7 december 2023 - 12 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
8 december 2023 - 13 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
9 december 2023 - 14 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
10 december 2023 - 15 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
11 december 2023 - 16 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
12 december 2023 - 17 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
13 december 2023 - 18 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
14 december 2023 - 19 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
15 december 2023 - 20 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
16 december 2023 - 21 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
17 december 2023 - 22 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
18 december 2023 - 23 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
19 december 2023 - 24 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
20 december 2023 - 25 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
21 december 2023 - 26 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
22 december 2023 - 27 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
23 december 2023 - 28 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
24 december 2023 - 29 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
25 december 2023 - 30 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
26 december 2023 - 31 december 2023 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
27 december 2023 - 1 januari 2024 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
28 december 2023 - 2 januari 2024 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
29 december 2023 - 3 januari 2024 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
30 december 2023 - 4 januari 2024 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar
31 december 2023 - 5 januari 2024 Beschikbaar € 595
13 Beschikbaar

Foto's

Prijs Vanaf € 595
/ Persoon
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Verblijf in sfeervolle Hotels
 • Pittige tocht met veel klimwerk - Routes tussen de 11 en 25 kilometer per dag
 • Het hele jaar door
 • Alle seizoenen hebben hun eigen charme
 • Individuele Wandelvakantie
 • Logies & Ontbijt, Halfpension is mogelijk