ua-187811294-1

Groepswandelreis Duitsland | Het Teutoburgerwoud – van hotel naar hotel - 8 Dagen

Groepswandelreis Teutoburgerwoud van Rheine naar Bielefeld

Vlak over de Duitse grens bij Hengelo begint het prachtige wandelpad Hermannshöhen: een wandelroute over toppen tot 400  meter. In 2021 is deze wandelroute genomineerd voor DSW (Deutschlands Schönste Wanderwege). De route begint in Rheine en gaat tot het Hermannsdenkmal in Detmold, waar Herman op een meer dan 50 m hoog monument zetelt, langs de rotsformatie “Externsteine”. Speciaal voor ervaren wandelaars verdelen we de route in afstanden van ongeveer 20 kilometer en zoeken we gezellige plaatsen om te overnachten. We lopen niet helemaal tot Marsberg maar eindigen na 6 prachtige wandeldagen in de mooie stad Bielefeld.
Geen dag is hetzelfde! Er zit een geweldige opbouw in de moeilijkheidsgraad van deze route. De eerste dag is nagenoeg vlak en de klimmetjes worden met de dag pittiger. Hoe hoger de klim, hoe mooier het uitzicht! 

Bekijk hier onze individuele wandeltrektocht Teutoburgerwoud

Lees meer over het Teutoburger Woud op ons blog

Overzicht

Wandelen op de Hermannsweg. Droom weg tijdens je wandelvakantie over deze uitgestrekte landschappen en geniet van fantastische uitzichten.
Je wandelt dagelijks afstanden van rond de 20 kilometer en laat verder het landschap zijn werk doen. Scherp je zintuigen en hoor wat de natuur te zeggen heeft – welkom op de Hermannsweg!

Deze unieke wandelvakantie gaat letterlijk over de bergtoppen van het Teutoburgerwoud in Duitsland. Het gebied strekt zich uit over de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. In ruim 100 kilometer wandel je langs Zandsteen formaties, beekjes met helder water, pittoresk oude dorpjes met vakwerkhuizen, oeroude en diepe bossen en weilanden met gestapelde muurtjes en kleurrijke bloemenvelden. En dit maar op 2 uur rijden vanaf Utrecht net over de grens bij Hengelo, iets ten zuiden van de mooie, historische vredesstad Münster.

De rotsformaties, die tijdens de veldslagen tussen de lokale bevolking met de Romeinen een belangrijke rol speelden, zijn in de Middeleeuwen gebruikt als kerken en pelgrimsoord. Nog steeds bezoeken hier jaarlijks, net als Stonehenge, veel druïden, moderne heksen en andere gelovigen de Zonnewendefeesten.

Deze wandelvakantie voert je onafgebroken door het woud, je overnacht in lokale hotels waar alles goed verzorgd is, en je bagage wordt voor je getransporteerd van hotel naar hotel. De horeca ter plaatse laat je graag genieten van de plaatselijke lekkernijen.

In het kort

 • Sfeervolle overnachtingsplaatsen
 • 8 - daagse Groepswandelvakantie van Rheine naar Bielefeld
 • Prijs o.b.v. logies & ontbijt (halfpension is mogelijk)
 • Dagelijks afstanden tussen de 19 en 25 kilometer
 • Wandelen over de Hermannsweg (bergkam van het Teutoburgerwoud), één van de mooiste hoogteroutes van Duitsland
 • Glooiend en bergachtige landschap met prachtige vergezichten
 • Op 2,5 uur afstand van Utrecht

Reisbeschrijving

Dag1
Aankomst in Rheine

Rheine is een mooie en gezellige stad in een prachtige omgeving. Ideaal om in een dag te ontdekken, zeker als je weet hoe dichtbij Rheine eigenlijk is, namelijk net over de grens bij Hengelo. Mooie pleinen, leuke winkels en typisch Duitse straatjes.

Dag2
Rheine - Hörstel (24 km)

De weidse vlakten van de Westfaalse bocht bieden je prachtige vergezichten en is een perfecte warming-up voor de bergetappes die komen gaan. De frisse uiterwaarden en oude cultuurlandschappen met oude bossen, knoestige eiken en heidegebieden met jeneverstruiken wisselen bloeiende graslanden af. De Bevergerner Aa brengt je naar pittoreske dorpje Bevergern en via het prachtige sluizenstelsel van het Dortmund-Ems-kanaal kom je aan in Hörstel.

Dag3
Hörstel - Tecklenburg (23km)

Je start deze dag in het vlakke Münsterland, maar snel rijst een bergrug op tot indrukwekkende hoogte en die het landschap een ruig en avontuurlijk karakter geven. Bij het Mittelland-kanaal steek je over en hierna wandel je door stille bossen. De zandsteenformaties zoals de Dörenther Klippen zijn het hoogtepunt van vandaag en tot het plaatsje Brochterbeck kom je steile rotswanden tegen. Langs prachtige beukenbossen loop je naar het oude vakwerkstadje Tecklenburg.

Dag4
Tecklenburg - Bad Iburg (21km)

Het schilderachtige Tecklenburg is de startplaats van alweer een heerlijke wandeldag. Bossen met kalkbeuken en dikke tapijten voorjaarsbloemen wisselen schrale bossen met kalkstenen bodems af. Steengroeves met een groen-blauw meertje doen je denken dat je je in een ander werelddeel bevindt. Uitzicht op een indrukwekkend kasteel geeft aan dat je Bad Iburg nadert. Wie nog energie overheeft, kan het boomkroonpad nog beklimmen!

Dag5
Bad Iburg - Bad Rothenfelde (25km)

Het kasteel Bad Iburg is het startpunt van deze dag en je begint gelijk met drie pittige klimmetjes die door een groot beukenbos gaan. Na een pauze met geweldig uitzicht vervolg je de Kam: een smal pad met links en rechts diepe afgronden. Je conditie wordt vandaag flink op de proef gesteld. De wandeletappe eindigt bij een uitzichttoren op de Steinegge met een geweldig uitzicht over het Teutoburgerwoud.

Dag6
Bad Rothenfelde - Halle (19km)

Bospaden en enorm mooie uitzichtpunten kenmerken het pad van Bad Rothenfelde naar HalleWestfalen. Een heerlijke tussenstop is het peperkoekstadje Borgholzhausen met het Schulze winkelcafé. Door velden en weilanden loop je omhoog naar Burg Ravensberg. De ‘Kaffeemühle’, een paviljoen met een geweldig uitzicht biedt je een mooie gelegenheid om te pauzeren.

Dag7
Halle - Bielefeld (18km)

Op de laatste wandeldag bereik je Bielefeld. Wanneer je de Kammweg bereikt, leidt de Hermannsweg door een glooiend landschap naar Bielefeld.
Onderweg kom je langs de Schwedenschanze, de dierentuin Olderdissen en het boerderij-museum Bielefeld. Na het passeren van de Hünenburg op de Johannisberg in Bielefeld, daal je af naar de Osningpas voordat je weer relatief steil omhooggaat naar de etappebestemming, de Sparrenburg. De beklimming wordt beloond met een bijzonder mooi uitzicht rondom vanaf de Sparrenburg.

Dag8
Vertrek

Na het ontbijt kun je terugkijken op een heerlijke wandelvakantie in een schitterend gebied.

Reisdetails

Inclusief

 • Groepswandelreis is € 845,- per persoon
 • Nederlandse reisbegeleider bij groepsreis
 • Groepsgrootte (8 - 16 pers.)
 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer op de wandeldagen
 • Gratis parkeren bij het eerste hotel
 • Startdata groepswandelreis : 12 juni & 4 september 2022

Exclusief

 • Terugtransfer per trein en of bus (je kunt bij boeken de terug transfer al reserveren, de kosten zijn op aanvraag)
 • Reis- en annuleringsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Toeslag eenpersoonskamer € 155,00
Prijs Vanaf
845 Per Persoon
Voeg reizigers toe
Persoon
845 Per Persoon
Extra Faciliteiten
Eénpersoonskamertoeslag
Eénpersoonskamertoeslag dient u aan te vinken wanneer u alleen reist of een kamer voor u alleen wenst.
155 per persoon

Wat maakt deze reis bijzonder

 • Verblijf *** en ****Hotels
 • Groepsreis op 12 juni en 4 september 2022
 • Alle seizoenen hebben hun eigen charme.
 • Groepswandelreis
 • Logies & Ontbijt
 • Routes tussen de 19 en 25 kilometer per dag
 • Je bagage wordt vervoerd
 • minimaal 8 - maximaal 16 personen
 • Nederlandse reisbegeleider