ua-187811294-1

Fietstrektocht langs natuurlijke en culturele schatten van Oost-Kreta

8 Dagen

Prachtige 8 of 15-daagse fietstocht langs hotels en appartementen

Terecht wordt het eiland Kreta beschouwd als één van de mooiste bestemmingen in Griekenland. Tijdens deze fietsvakantie worden geschiedenis, bergen, stranden, meren, heerlijk eten en Kretenzer muziek op een voortreffelijke wijze met elkaar gecombineerd. De reis begint in de hoofdstad Heraklion om vervolgens land de kust via Agios Nikolaos, Lerapetra, Palaiochora naar Rethymno.
Onderweg bezoek je de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Kreta, Knossos en Phaestos, de indrukwekkende overblijfselen van de Minoïsche beschaving die ongeveer 4000 jaar geleden bloeide. Daarnaast heb je de kans om te ontspannen aan het strand, de lokale gerechten te proeven in de talrijke taverna’s en restaurants, maar vooral om jezelf onder te dompelen in de Kretenzische gastvrijheid.

Overzicht

Deze tocht is matig intensief en is gemaakt voor de recreatieve fietser met een goede conditie. De dagelijkse afstanden liggen rond 50 km (check het dagprogramma) en de gemiddelde klim ligt niet hoger dan 600 meter (met een uitzonderingen van 860 meter). Natuurlijk, als je hulp nodig hebt, bieden we 24 uur per dag telefonische ondersteuning, dus we zullen ingrijpen wanneer dat nodig is en alle nodige hulp bieden. Op sommige dagen zijn er optionele langere/zwaardere routes voor de meer getrainde fietser.

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer “diepgaande” Kretenzische ervaring, wordt de tour ook aangeboden met 2 overnachtingen op elke pleisterplaats (15 dagen). Voor deze extra dagen stellen wij diverse fietsroutes, boottochten, dagelijkse excursies en diverse andere alternatieven voor.

Afhankelijk van het aantal deelnemers, kunnen tegen een meerprijs programma’s op maat voor u worden samengesteld.

Voor wie is deze vakantie?
Kreta is een unieke bestemming en op deze fietsvakantie kun je dat uitstekend ontdekken. Het eiland heeft waanzinnig veel te bieden en spreekt de veeleisende reizigers die een unieke ervaring willen tot de verbeelding. Geschiedenis gecombineerd met beweging, vrije tijd en natuurlijke schoonheid in één.

Individuele fietsvakantie

Deelnemen aan een individuele fietsvakantie is één van de prettigste manieren om een ​​bestemming in de echt te ontdekken. Bij aankomst wordt je voorzien van een GPS-apparaat met routes, kaarten, roadbook, enz., en natuurlijk een fiets met alle benodigde accessoires zoals fietstassen, servicekit, sloten enz. Vanaf dat moment heb je de vrijheid om je tijd te besteden op een manier die zoals je het zelf wilt. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je fietst in eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen maar kun je gewoon je eigen tempo bepalen.

Duurzaam reizen

Deze fietsvakantie wordt duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking. Wanneer u deze reis boekt doneert u automatisch 10 euro per persoon, die wordt verdeeld door bosbouwcommissies in de Peloponnesos, voor herbebossing na de verwoestende branden.

In het kort

 • Fietstrektocht over Oost Kreta
 • Verblijf in 3*hotels/kamers/appartementen welke zeer zorgvuldig zijn geselecteerd
 • Je ontdekt Heraklion als grootste stad op Kreta met meer dan 3000 jaar geschiedenis
 • Knossos, niet alleen de grootste en belangrijkste van de Kretenzische archeologische vindplaatsen, maar ook de grootste uiting van de Minoïsche architectuur die de mens kent
 • Het Kretenzische aquarium waar je de mediterrane onderzee wereld met honderden fascinerende soorten kunt bewonderen
 • Spectaculair berglandschap en traditionele dorpjes zoals Vrahasi - traditioneel geproduceerde olijfolie proeven, het olijvenmuseum bezoeken en een originele olijfmolen uit 1865 zien
 • Heerlijk zwemmen bij één van de gouden stranden
 • Het kunstmatige meer van "Limni ton Potamon", wat "meer van de rivieren betekent
 • Dwalen door de oude stad Rethymno, de provinciehoofdstad waar je heel veel historische architectuur zult treffen. Sfeervolle kleine straatjes, de "Fortezza", winkeltjes, bars en taverna's
 • bagagevervoer
 • 24/7 hulplijn

Reisbeschrijving

Je komt aan op de luchthaven van Heraklion (op verzoek kunnen wij je naar je hotel brengen). Je hebt deze dag vrij om de stad naar believen te verkennen, je hebt de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het beroemde "Koule" (kasteel) dat de haven domineert, of het archeologisch museum. Heraklion is de grootste stad op Kreta en is de provinciehoofdstad. Het heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis en je krijgt het gevoel dat je meer tijd in de oude steegjes wil doorbrengen. ’s Avonds ontvang je de fietsen en uitrusting en ja overnacht in Heraklion.

EXTRA DAG: Als je ervoor kiest om de 15-daagse reis te maken, breng je deze dag in de stad door met bezoeken aan bezienswaardigheden zoals de archeologische vindplaatsen of je kunt een fietstocht naar Rogdia, een heuveldorp met leuke taverna's en een prachtig uitzicht over de zee en de stad. Ook kun je naar het authentieke dorp Arolithos gaan met zijn traditionele kafeneio, taverne en zelfs een café met zwembad.

Vandaag gaat de fietsvakantie echt beginnen en al snel komen we in Knossos, niet alleen de grootste en belangrijkste van de Kretenzische archeologische vindplaatsen, maar ook de grootste uiting van de Minoïsche architectuur die de mens kent; Knossos is een belangrijk onderdeel van de Europese geschiedenis en staat bekend als de oudste stad van Europa. Eenmaal daar kun je het Minoïsche paleis en de omliggende overblijfselen van 2000-1400 voor Christus bezoeken. We vervolgen onze rit en passeren het Kretenzische aquarium waar je de mediterrane onderzee wereld met honderden fascinerende soorten kunt bewonderen. Uiteindelijk komen je aan in Ano Xersonisos of Koutouloufari, twee traditionele Kretenzische dorpen die, hoewel ze wat toeristisch zijn, hun authentieke karakter hebben weten te behouden.

EXTRA DAG 15-daagse variant: Er is een fietstocht naar één van de verschillende bergdorpen, de route neemt je mee door traditionele regio's en magische landschappen (35 km, + 840 m). Of misschien een dagje strand en verder de stad verkennen

Weer een dag in het zadel! De route die je naar Agios Nikalaos brengt, de pittoreske hoofdstad van Lasithi voert je door een spectaculair berglandschap, je passeert traditionele dorpjes zoals Vrahasi, waar de tijd heeft stilgestaan. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Vassilakis Estate in Neapoli, waar je de traditioneel geproduceerde olijfolie kunt proeven, het olijvenmuseum bezoeken en een originele olijfmolen uit 1865 zien! Bij aankomst in Agios Nikolaos kan je nog een wandeling rond het "meer" maken, of langs de oude haven en de mooiste stad van Oost-Kreta verkennen.

EXTRA DAG 15-daagse variant: Maak een fietstocht naar Elounda en het eiland Spinalonga, een van de beroemdste locaties op Kreta. De tocht is in totaal 32 km met een klim van 498 m. Zodra je Plaka bereikt, kan je de korte boottocht naar Spinalonga maken. Het eiland werd ooit gebruikt als fort en eindigde zijn dagen als leprakolonie onder Venetiaanse heerschappij.

Vandaag begint je fietstocht langs de kust om vervolgens slingerend door de olijfgaarden uiteindelijk aankomen op je bestemming op je bestemming in Ierapetra, een belangrijke stad aan de zuidoostelijke kust van Kreta. Ga lekker zwemmen bij een van de gouden stranden die je passeert of ga verder naar het stadscentrum met zijn cafés en restaurants.

EXTRA DAG 15-daagse variant: Volg op je gemak de kust en parkeer je fiets op een strand naar keuze. Je kunt ook een boottocht maken naar het eiland Gaidouronissi tegenover Ierapetra. Het eiland is een unieke ervaring met zijn gouden strand en het helder blauwe water.

Dit wordt je langste en hoogste klim, maar er zijn onderweg zoveel geweldige plekken waar je regelmatig zult stoppen en het uitrusten bijzonder aangenaam maakt. Het wordt een geweldige dag! De route is voornamelijk langs de kust en loopt door mooie dorpjes als Myrtos, Tertsa en Keratokambos en komt uiteindelijk uit in het rustige stadje Tsoutsouros. Deze dag is een mengelmoes van kustlandschappen, pittoreske dorpjes en rustige wegen.

EXTRA DAG 15-daagse variant: Fiets als je wilt, maar even lekker ontspannen na het fietsen van gisteren is ook heerlijk. Natuurlijk is er het strand en later zullen de traditionele taverna's en restaurants van de stad je een echt authentieke Kretenzische ervaring bieden (en vergeet niet de lokale raki te proeven!)

Optioneel word je met auto tot 500 meter hoogte op de berg en 8 kilometers (optioneel) dichter bij je eindbestemming gebracht. Een geoefende fietser kan eerder beginnen. Je fietst tussen de olijfbomen op het bergplateau en passeert kleine dorpjes in de omgeving om het hoogtepunt van de dag te bereiken: het paleis van Phaistos. Dit is een archeologische vindplaats van groot belang uit de Bronstijd. Vervolgens kom je aan in Agia Galini, een kleine badplaats aan de heuvelachtige Kretenzische kust.

En zo zijn we alweer op de laatste fietsdag aangekomen. Tenzij je zelf de steile beklimming (500mtr) wilt maken, brengen we je naar een van de 2 bergdorpen. We laten je op de top achter of nemen je mee naar het dorp Spili om de route wat in te korten. Door de bergdorpen van de provincie Rethimno kom je bij het kunstmatige meer van "Limni ton Potamon", wat "meer van de rivieren" betekent. Wanneer je de dam oversteekt, heb je een goede gelegenheid om te stoppen om van het landschap te genieten of om de plaatselijke taverna's te proberen. Beide kan natuurlijk ook. Je gaat dan verder naar Rethimno, de hoofdstad van de provincie met een historische verleden. De stad werd gesticht door de Venetianen en als je door het historisch centrum dwaalt, zul je de sfeer van het adellijke verleden opsnuiven. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder een wandeling rond "Fortezza", de citadel uit het Venetiaanse tijdperk! De kleine winkeltjes, bars en taverna's maken de sfeer compleet en vergeet niet nog eens de raki met Griekse meze te proeven!

EXTRA DAG 15-daagse variant: Deze dag kan je genieten van het lange strand voor de stad of wandelen door het centrum met zijn musea en culturele bezienswaardigheden. Je kan ook naar het oude Eleftherna fietsen (47 km en een klim van +685 m), een belangrijke archeologische vindplaats. De stad werd in de 9e eeuw voor Christus hoog in de bergen gesticht en heeft een geweldig museum. 5 km verder kan je het 1000 jaar oude Arkadiou-klooster (52 km/+770 m) bezoeken waar de Grieken zichzelf opbliezen om zich niet over te geven aan de Ottomanen in 1866. Tegenwoordig is het een Europees Vrijheidsmonument zoals aangewezen door UNESCO.

Dag 8 :
Vertrek

De Grieken houden niet van afscheid nemen. Ze zeggen liever «Εις το επανιδείν» wat betekent dat we elkaar snel weer zien!

Reisdetails

Inclusief

 • De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud
 • 8 dagen : € 960 p.p. op basis van 2 personen
 • 15 dagen : € 1460 p.p. op basis van 2 personen
 • Inclusief:
 • Logies en Ontbijt voor 7 nachten
 • Logies en Ontbijt voor 14 nachten
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • Transfer fietsen en fietsers op dag 6 en dag 7
 • Gps en kaarten met routes (1 set per 2 deelnemers)
 • Uitgebreide informatie over de omgeving
 • 24-uur telefonische helpdesk

Exclusief

 • Heen en terugreis
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Toeslag E-Bike € 280,- per week
 • Toeslag Racefiets € 130,- per week
 • Toeslag Hybride Fiets € 90,- per week
 • Toeslag Tandem € 250,- per week
 • Helm € 10,- per week
 • Eenpersoonstoeslag: € 140,- / € 280,- p.p. per week/15 dagen
 • Taxi transfer Heraklio vanaf luchthaven naar Heraklio hotel 35€ (1-3 pax)
 • Taxi transfer Rethymno hotel naar Heraklio luchthaven 150€ (1-3 pax)
 • Vliegtickets
 • Excursies in je eigen tijd
 • Entree voor archeologische parken & museums etc.
 • VZR Garantiefonds € 10,- (p/p)

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
14 september 2024 - 21 september 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
21 september 2024 - 28 september 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
28 september 2024 - 5 oktober 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
5 oktober 2024 - 12 oktober 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
12 oktober 2024 - 19 oktober 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
19 oktober 2024 - 26 oktober 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
26 oktober 2024 - 2 november 2024 Beschikbaar € 1.460
17 Beschikbaar
Radiuskaart tekenen Google
Prijs Vanaf € 960
/ Persoon
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Verblijf in zorgvuldig geselecteerde *** hotels/appartementen/kamers
 • Routes tussen de 15 en 49 kilometer per dag in heuvelachtig landschap (tot +1000m)
 • zaterdag van april tot oktober
 • april tot juli en september
 • Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • 3 of 6 x Ontbijt