ua-187811294-1

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland | De Waddenzee - 9 Dagen

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland – Traject Waddenzee

De grenzen opzoeken; de beste manier om iets of iemand het te leren kennen..

FENZ op reis heeft de fietsvakantie(s) langs letterlijk; DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

1500 kilometers voeren u langs ruim 170 dorpjes en steden, 11 Nationale parken, alle grote rivieren en ontelbare dijken en kanalen in verschillende varianten. 

Een 9-daagse individuele fietstrektocht; u fietst met ca. 45 kilometer per dag letterlijk langs de grenzen van ons land. Een heerlijke en complete vakantie voor wielrenners, E-bikers en de getrainde tour-fietser. In overleg kunt u uw vakantie beginnen bij 1 van de 32 hotels (pleisterplaatsen) langs de route die deelnemen aan deze reis.

Maar alle tijd en rust nemen om te genieten, de geschiedenis, cultuur en natuurschoon ervaren kan ook.. we hebben DE GRENZEN VAN NEDERLAND opgesplitst in 4 edities;

– De Noordzee; In 9 dagen van Vlissingen via Hoek van Holland, Bergen en Den Oever naar Enkhuizen (ca. 45 km per dag)

– De Waddenzee; In 9 dagen van Urk, via Harlingen, Dokkum, Groningen en Zuidlaren naar Hardenberg (ca. 45 km per dag)

– Twente & de Grote Rivieren; In 9 dagen Van Hardenberg, via Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Venray naar Baarlo (ca. 45 km per dag)

– Noord-Brabant & De Schelde: In 8 dagen van Baarlo, via Eindhoven, Yerseke, Goes, Middelburg naar Vlissingen (ca. 45 km per dag)

Welke variant u ook kiest, wij hebben het voor u geregeld. U verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar u op dat moment verblijft.
Uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat u alle ruimte heeft zorgeloos te kunnen genieten.

Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt uw auto tijdens uw fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van uw fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.

In het kort

 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Waddenzee - Van Urk naar Coevorden
 • U verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar u op dat moment verblijft.
 • Uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat u alle ruimte heeft zorgeloos te kunnen genieten.
 • Optioneel (elektrische) fietshuur
 • Dagelijkse afstanden ca. 45 km
 • Je fietst met keuze tussen fietsreizen navigatie app of beschrijving van de route
 • 8 sfeervolle hotels op locaties langs de route
 • Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt uw auto tijdens uw fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van uw fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.
 • Afwisselende Noord-Nederlandse & Wad landschappen

Reisbeschrijving

Dag1
Aankomst in Urk

U reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van uw vakantie en maakt kennis met Urk. Ook al ligt Urk al sinds 1939 in een polder, het heeft z’n typische eiland karakter behouden. In de dorpskern liggen de oude Vissershuisjes met hun groenhouten gevels kriskras door elkaar. De mens spreken een eigen dialect en oudere Urkers dragen nog vaak fraaie klederdracht.

U verblijft in een comfortabel hotel en hebt alle mogelijkheden dit voormalige eiland
U overnacht op Urk

Dag2
Urk - Heeg

Na uw ontbijt is het tijd om uw fietsvakantie te beginnen. Uw route gaat vandaag via Lemmer door het Friese platteland naar Heeg. U fietst door een mozaïek van vogelrijke meertjes, beschutte vennetjes, akkers en weilanden en eerbiedwaardige bossen die ooit werden aangelegd door de Friesche adel. Als natuurliefhebber kun je hier in alle seizoenen je hart ophalen.

U gaat over de Friese veengronden en langs de bekende Friese meren om te eindigen in het terpdorp Heeg waar u kunt genieten van heerlijke terrasjes langs het water en pittoreske en beschermde dorpsgezichten. Heeft u nog kracht in de benen? Een avondwandeling door Heeg is een fijne afsluiter van de dag.
U overnacht in Heeg

Dag3
Heeg - Harlingen

Vandaag fietst u richting de Friese westkust (de Waddenzee). Via de Brekken en talloze dorpjes gaan we richting de zeekleigronden. Het is bijzonder om te ervaren hoe de natuur en omgeving hier onder uw pedalen door veranderen. De wordingsgeschiedenis van deze weidse vlakten laat zich duidelijk aflezen uit de vele dijkrestanten en het slingerende verloop van talloze oude kreekruggen. De Friese westkust is bekend vanwege het vervaardigen van aardewerk. Met de Waddenzee in het zicht gaat het vanaf Makkum verder naar Harlingen.

Harlingen is met meer dan 500 monumentale gevels uit de 17e en 19e eeuw eigenlijk één groot museum. Met een haven die nog volop in bedrijf is valt hier van alles te zien en te ervaren. Uw hotel, midden in de havenstad is een fijne uitvalbasis voor uw verblijf deze avond.
U overnacht in Harlingen

Dag4
Harlingen - Dokkum

De eindeloze verten langs de zee. Zo’n 7000 jaar geleden is het proces begonnen dat heeft geleid tot het ontstaan van de Noordnederlandse zeekleigebieden. Op allerlei plaatsen in het landschap kan men de loop van de vroegere geulen en kreken nu nog herkennen. Vandaag is het genieten voor de liefhebber; een aaneenschakeling van Terpen, kwelders, zwartbonte koeien en weidevogels. De dorpjes rondom Dokkum, maar ook Dokkum zelf ademen een sfeer van vredige rust.

De indrukwekkende eentonigheid, de fietskilometers en de zilte waddenwind staan garant voor een heerlijke nachtrust.
U overnacht rond Dokkum

Dag5
Dokkum - Pieterburen

De Friese Zwartbonte koeien maken vandaag plaats voor de Groningse rode of Zwarte blaarkoppen. De zogenaamde knipklei gebieden die zo’n 1700 jaar geleden in Friesland en Groningen zijn ontstaan zijn namelijk alleen geschikt voor veeteelt. Ook vandaag weer veel dijken en klei, maar ook het Nationaal Park Lauwersmeer is bepalend.
Op 27 november 2004, in de finale-uitzending van het NCRV televisieprogramma De mooiste plek van Nederland, eindigde het Lauwersmeer op de derde plaats na het Overijsselse natuurgebied De Weerribben en het Friese dorp Moddergat.

Een heerlijk Hotel, een fris biertje, een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het besef dat u alweer bijna 200 km heeft afgelegd zullen u een voldaan gevoel geven.
U overnacht in Pieterburen

Dag6
Pieterburen - Groningen

Alweer de zesde dag en de derde provincie.
Een prachtig weidevogelgebied in authentieke vorm, gelegen tussen dorpswierden of terpdorpen. Neem uw verrekijker mee in uw fietstas want in het voorjaar broeden hiet kieviten, grutto’s en tureluurs. Door het gebruik van ruige stalmest wordt het bodemleven hier rijker en daardoor vinden de vogels er vooral in de broedtijd genoeg wormen en larven om hun hongerige jongen te voeren. Een aaneenschakeling van terpen- en wierdendorpen voeren u naar Groningen.

Groningen heeft zeker de allure van een grote metropol. Het stadsbeeld wordt reeds vanuit de verte bepaald door de bijna 100 meter hoge Martinitoren. In de zomermaanden kunt u de toren ook beklimmen. U zult ongetwijfeld uitgedaagd worden om ondanks de fietskilometers nog een fijne avondwandeling door de stad te gaan maken.
U overnacht in Groningen

Dag7
Groningen - Gieten

De Stad Groningen ligt op het einde van de Hondsrug, een door landijs opgestuwde hoogte. Aan weerszijden van de rug liggen brede dalvlakten met daarin het Zuidlaardermeer en het Paterswoldsemeer. Het is hier heelijk fietsen, door hoogten en laagten. Dit natuurgebied bestaat uit bossen, moerassen en bloemrijke graslanden. Een bezoek aan de Hortus in Haren welke al sinds 1642 bestaat en een unieke attractie is op het gebied van natuur en milieu is zeer de moeite waard. Via Zuid-laren, waar u het standbeeld van Berend Botje kunt bewonderen gaar de reis naar Gieten.

Een sfeervol brink onder oude lindebomen.. Gieten heeft het. Maar ook twee mooie molens en een heerlijke atmosfeer om alles wat u de afgelopen dagen heeft gezien en ervaren te laten indalen.
U overnacht in Gieten

Dag8
Gieten - Emmen

Prehistorie in Drenthe. Deze dag staat in het teken van Hunebedden en uitgestrekte bossen, heide en vennen, de rand van de Hondsrug.
Via de dorpen Borger, Odoorn en Exloo is het heerlijk fietsen naar Emmen. Een bezoek aan het Nationaal Hunebedden informatiecentrum verteld u alles over de boerenbevolking die 3400 jaar geleden de handrug bewoonde.
Emmen heeft een centrumfunctie in de regio. Kenmerkend is de bijzondere stedenbouwkundige opbouw, die ook wel de ‘open, groene stad’ wordt genoemd. Nieuwbouwwijken werden op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd, om landschappelijk waardevolle gebieden te behouden..
U overnacht in Emmen

Dag9
Emmen - Coevorden

De laatste dag van uw vakantie alweer en de laatste 25 kilometer voert u alweer door de 5e provincie.. Overijssel. U fiets via Coevorden, door zijn ligging vlakbij de Duitse grens, eens een belangrijke vestingstad met stervormige oude vestinggrachten. U heeft de tijd om Coevorden uitgebreid te leren kennen.

Of u nu besloten heeft om in Coevorden een extra nachtje te blijven, of wanneer u weer richting huis gaat, u zult zich deze reis als een film herinneren en wellicht besluit u wel om in uw volgende fietsvakantie verder te gaan met het verkennen van DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

Reisdetails en Prijsinformatie

Inclusief

 • Kosten van deze 9-daagse fietsvakantie € 755,00 per persoon (o.b.v. 2 personen)
 • 8 overnachtingen met ontbijt in 8 verschillende unieke locaties
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Prachtige fietsroutes met allerlei tips en bezienswaardigheden

Exclusief

 • Fietshuur (optioneel)
 • Valet Parking (optioneel)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Fietsverhuur E-Bike - 10 versnellingen 25,50 euro per persoon per dag
 • Fietsverhuur Hybride - 24 versnellingen 9,90 euro per persoon per dag
 • Huur tandem € 156,75 (9 dagen)
 • Huur helm € 10,70 (9 dagen)
 • Extra Nacht(en) - prijs op aanvraag
 • Eenpersoonskamertoeslag - prijs op aanvraag
Prijs Vanaf
755 Per Persoon
Voeg reizigers toe
Persoon
755 Per Persoon
Extra Faciliteiten
E-Bike met 10 versnellingen
Wanneer u een fiets wenst te huren voor 1 of meer personen vink dan de hoeveelheid aan en uw fiets(en) staan klaar bij uw hotel.
177 per persoon
Hybride Fiets met 24 versnellingen
Wanneer u een fiets wenst te huren voor 1 of meer personen vink dan de hoeveelheid aan en uw fiets(en) staan klaar bij uw hotel.
69.5 per persoon
Autotransportservice
Uw auto wordt door een professionele organisatie van de plek van vertrek naar plek van aankomst gebracht. Uw auto staat voor u klaar bij het hotel waar u als laatste verblijft.
105 per Reis

Wat maakt deze reis bijzonder

 • 8 sfeervolle hotels
 • Dagelijks mogelijk bij beschikbaarheid
 • Het hele jaar door
 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Urk - Coevorden - Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • Ontbijt
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Routes van ca. 45 kilometer per dag