ua-187811294-1

Fiets of wandelvakantie in de hak van de laars

Vorige slide
Volgende slide

Apulië of Puglia – Het witte Italië

Wanneer je als fietsreiziger de platgetrapte banen verlaat ervaar je dat Puglia of Apulië tot de mooiste en interessantste van heel Italië behoort. De schoonheden van de natuur zijn hier totaal verschillend van elders, de kunstwerken van een heel andere orde dan in Toscane of Umbrië, de ontelbare kathedralen van een specifieke stijl. In het oog springen de grote vlakten vol olijfbomen, de terra rossa in het zuiden en vooral de spierwitte stadjes. Een fietsvakantie in Puglia betekent een avontuur in klein bestek.

Wanneer je een unieke vakantie wilt, ga dan fietsen in Puglia: de immense stil-makende vlakte van de Tavoliere; de Gargano waar profeten-lucht waait en de amandelen bloeien; het Castel del Monte als een keizerskroon op het land; de romaanse kathedralen met hun rozetten; de onbekende metropool Bari met een verrukkelijke oud centrum welke Napels ver in de schaduw stelt; het joyeuze Lecce met zijn barok en rococo; de wijnrode aarde met de groene olijven en de witte huizen, de drie kleuren van de Italiaanse vlag; Ostuni en Fasano, Otranto en Gallipoli, versteende boeketten van sneeuwwitte pracht; lievelingsland der Hohenstaufen, land van bloed, zweet en tranen, maar ook van verrassend moderne beschaving en van groot comfort. Een reis duo Apulië is een gebeurtenis voor het leven.

Vanaf het terras van het Castel de Monte kijk je uit over Puglia. Waarheen de blik ook gaat, overal strekt zich het Apulië uit van de Hohenstaufen. Voor hen die het gewest hebben leren kennen zullen daarmee voor altijd de herinnering verbonden blijven aan vruchtbare tuinlandschappen en de steppeachtige Tavolierevlakte, aan de witte steden langs de kust, aan de nog wittere dorpen op de heuvels, aan de witte trulli op de rode aarde, aan de kathedralen als monstransen, aan de fantastische dierenwereld van olifanten, leeuwen en sfinxen op hun portalen, vensters en roesten; en aan dit Castel del Monte, vanwaar men geheel Puglia overziet en zijn betovering als nergens anders ervaart.

De badplaatsen van Puglia liggen als een ruggengraat door Puglia. Ze variëren van top klasse tot bescheiden en zijn van noord naar zuid de volgende:

* Rodi Carganico: aanbevolen, eenvoudig maar een van de mooiste zandstranden van Italië

* San Menaio: karakteristiek gevormd zandstrand, verder een bescheiden badplaats

* Manfredonia: een nogal doodse stad maar met een behoorlijk zandstrand

* Lido di Siponto: aanbevolen, zeer lang en breed zandstrand met meer dan duizend cabines

* Margherita di Savoia: centrum van het zoutwingebied, lang zandstrand

* Barletta: twee stranden van zand en kiezel

* Trani: stranden van zand en kiezel

* Bari: groot, modern en luxueus als strandstad met mooie zandstranden en een 9 km lange boulevard

* Brindisi: Breed, langzaam aflopend zandstrand

* San Cataldo: als badplaats gesticht, breed zandstrand

* Santa Cesarea Terne: rotsstrand

* Gallipoli: meerder kleine zandstranden

* Taranto: drie zandstranden met pijnbossen, mooi wit zand

 

Zin in een fietsvakantie door het italiaanse Puglia?

Neem contact met ons op voor deze fietsreis. Bel of mail naar info@fenzopreis.nl