ua-187811294-1

Fietstrektocht over de Griekse Peloponnesos – Archeologie, Cultuur & Zeezicht

8 Dagen

Prachtige 8-daagse fietsvakantie over de Griekse Peloponnesos met Archeologie, cultuur & zeezicht en overnachtingen in hotels

Fietstrektocht over de Griekse Peloponnesos. Een fascinerende fietsvakantie voor de liefhebber van Griekse cultuur en archeologie.
Deze fietsvakantie heeft zoveel! Je start deze reis hoog in de Menalon hooglanden waarna de route je door dennenbossen en langs authentieke dorpjes voert om daarna een aantal dagen langs de geweldige en eindeloze stranden langs de Argolische kust te fietsen..

Overzicht

Tijdens je vakantie bezoek je een aantal van de meest belangrijke archeologische bezienswaardigheden in de Peloponnesos zoals het; Epidaurus theater, Mycene – ooit het belangrijkste politieke en culturele centrum van de naar Mycene genoemde Myceense beschaving, Mantinea, Tegea, Argos, Lerna; waar Hercules het veelkoppig monster vermoorde en de muren van Tiryns. Je bestemming is het oosten van centraal Peloponnesos waar de mythische bergen overgaan in de helderblauwe Egeïsche zee

Het startpunt van de fietstocht is in Vytina, een klein traditioneel Dorp gelegen in de bergen en omringd door bossen. Hier worden je longen gevuld met frisse lucht en je wordt omgeven door de geluiden van tropische vogels. Vanuit Vityna begint de fietsreis door de bergen, meest bergopwaarts door pittoreske dorpjes en daarna bergafwaarts naar Tripoli, een kleine en pure Griekse stad die nog niet ontdekt is door het grote toerisme en gelegen in het hart van het Peloponnesische schiereiland. Fietsend langs de kleine schilderachtige vissersdorpjes van Paralio Astros eindig je bij de fraaie kustplaats Nafplio, gelegen in het Oostelijke deel van de Peloponnesos alwaar je drie fanatische dagen doorbrengt. Je maakt zowel kennis met het moderne als ook het klassieke Griekenland. Deze rondreis is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt, de routes zijn aangenaam en zeker niet zwaar. Pak je koffers in en beleef deze geweldige fietsvakantie.

Individuele Fietsvakantie

Tijdens deze fietsreis fiets je op eigen gelegenheid zonder de aanwezigheid van een gids. Je wordt voorzien van alles wat je nodig hebt; kaarten (zowel op papier als in GPS) en informatie over de routes en bezienswaardigheden zodat je niets mist. Verder regelen wij het vervoer van je bagage zodat deze altijd klaarstaat wanneer je in je hotel arriveert. Op deze manier reis je totaal zelfstandig en vrij, en besluit je zelf op welk moment van de dag je gaat fietsen, waar je een tussenstop gaat houden (strand, archeologische trekpleisters of een restaurantje) en blijf daar net zo lang als je zelf wenst. Tegelijkertijd heb je de zekerheid van 24 uur per dag telefonische ondersteuning in geval van nood. Je belt ons gewoon en wij helpen je wanneer dat nodig is.

Duurzaam reizen

Deze fietsvakantie wordt duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking. Wanneer je deze reis boekt doneer je automatisch 10 euro per persoon, die wordt verdeeld door bosbouw commissies in de Peloponnesos, voor herbebossing na de verwoestende branden.

In het kort

 • Fietstrektocht door het oosten van centraal Peloponnesos waar de mythische bergen overgaan in de helderblauwe Egeïsche zee
 • Verblijf in kleine B&B's en 3-sterren hotels met veelal lokale eigenaar
 • Het pittoreske Nafpoli, Vytina en Tripoli
 • Eindeloze stranden, bossen, bergen en een blauwe zee
 • Veel archeologische bezienswaardigheden van heersende en machtige beschavingen uit de oudheid
 • Comfortabel bagagevervoer
 • 24/7 telefonische hulplijn

Reisbeschrijving

Wanneer je dat wenst is er een transfer van de luchthaven naar je hotel in Vitina, een mooie en authentieke nederzetting welke een belangrijke rol heeft gespeeld tijden de Grieks onafhankelijkheid oorlog in 1821. De stad ligt aan de voet van de 1.033 meter hoge bergketen Mainalo welke dankzij de prachtige natuur, beschouwd wordt als één van bekendste natuurgebieden van de Peloponnesos en één de mooiste in Griekenland. Tijdens de winter zijn de bergtoppen vaak bedekt met sneeuw. Bij aankomst in je hotel neem je je fiets in ontvangst en krijg je uitleg over je reisinformatie.

Je eerste echte fietsdag gaat vanuit Vytina richting Tripoli. De route gaat in het begin bergop en vervolgens dwars door de bergketen Mainalo, een magnifieke fietsroute door dennenbossen naar het dorpje Alonistaina, 6 kilometer ten zuidoosten van Vytina. Alonistaina, gelegen op 1200 meter, is hiermee een van de hoogste gelegen plaatsen van de Peloponnesos en wordt beschouwd als een traditionele nederzetting. Na een aan te raden stop, om het prachtige landschap op je in te laten werken, vervolg je je weg naar Piana, op 1090 meter hoogte en een andere authentieke en historische plaats. In het centrum vind je de grote kerk van Sint Georgios, gebouwd op een grote rots. De kerk is gemaakt van steen en diende als fort in 1821 tijdens de Griekse onafhankelijksoorlog. Het is zeker de moeite de kerk te bezoeken, al is het alleen al vanwege het overweldigende uitzicht. Het naast de kerk gelegen kafeneio’ is een uitstekend stekje om eens kennis te maken met de traditionele Griekse koffie. Hierna gaat het bergafwaarts naar Tripoli.

Tripoli, gelegen in het hart van de Peloponnesos is gebouwd op een hoogte van zo’n 650 meter. Het is een moderne stad waar het echte Griekse leven wordt geleefd en nog niet ontdekt is door het massatoerisme. De stad was tijdens het Ottomaanse rijk, dankzij de strategische ligging de hoofdstad van de Peloponnesos. Een wandeling door het winkelstraten en een heerlijk Grieks avondmaal brengen je in de juiste stemming!

In de ochtend begint de tocht rond het plateau van Tripoli. Je fietst door uitgestrekte wijn- en appelgaarden totdat je bij de opgravingen van de oude stad Mantinea arriveert, vanwege zijn omvang en goede conditie één van de belangrijkste oude Griekse steden. Je kunt rondlopen op de goed bewaarde archeologische vindplaats, bewonder de heiligdommen in het centrum van de stad en bezoek het oude Griekse theater, dat plaats biedt aan 6.200 toeschouwers.
Ook mag je een bezoek aan de extravagante surrealistische kerk van Saint Fotini niet missen, deze combineert verschillende architecturale elementen (klassiek, Byzantijns en Minoïsch) en werd gebouwd in 1972. De vlakke rit gaat verder langs en door fruitgewassen, voor je aankomt in de Kapsia-nederzetting.
Daar bevindt zich een waar ondergronds wonder van de natuur, de Kapsia-grot één van de meest opmerkelijke grotten van Griekenland. Veelkleurige stalactieten en stalagmieten die in de loop van miljoenen jaren geleidelijk zijn ontstaan, fel rood, geel en hemelsblauw brengen meesterwerken van ongekende schoonheid naar voren die door Moeder Natuur zijn gemaakt. Vervolgens keer je via de smalle provinciale weg terug naar Tripoli. Overnachting in Tripoli.

Vandaag verlaat u Tripoli en al snel arriveer je via de weilanden bij de nederzetting Tegea, een andere zeer belangrijke stadstaat van het oude Griekenland. Wat hier uniek is, is dat je de geschiedenis in lagen kunt zien! De Byzantijnse kerk van Madonna Dormition gebouwd in het midden van de 10e eeuw na Christus is precies op de ruïnes van het oude theater uit het Hellenistische tijdperk gebouwd.
Je maakt ook kennis met de Agora en verder zuidwaarts de tempel van Athena Alea, één van de meest gevierde tempels uit de klassieke periode én, op die van Zeus in het oude Olympia na, de grootste oude tempel.
De afdaling gaat verder richting de zee, je fietst over de Parnonas-berg tussen olijfgaarden, passeert pittoreske dorpjes en bezoekt olijfolie-fabrieken als je dat wilt. Onderweg ontdek je de oude stad Eva, waar de recent opgegraven ruïnes van de Villa Herodes Atticus liggen met tientallen sculpturen en kleurrijke mozaïeken.
Vervolgens kom je aan in Paralio Astros, een prachtig klein vissersdorpje met niet meer dan 900 inwoners. Het is bijna kunstzinnig gebouwd langs het zogenaamde ‘Eiland’. Je kunt de rest van de dag zwemmen of zonnebaden op het zandstrand, door de straten dwalen, het kasteel op de top van de heuvel bezoeken of langs de pittoreske haven met kleine vissersbootjes wandelen. In de straatjes vind je cafés en tavernes waar je altijd verse vis en andere zelfgemaakte lokale specialiteiten kunt vinden. Overnachting Paralio Astros.

Maak je klaar voor een geweldige rit langs de kust richting Nafplio. Er staan je fascinerende beelden van een diepblauwe zee te wachten terwijl je fietst met de wind in je haren langs de kustlijn van de Argolische Golf.
Al snel arriveer je in Mili, een kleine badplaats waar je kunt ontspannen onder het genot van een drankje of een maaltijd met uitzicht over een schitterende zee.
Hierna kun je de archeologische vindplaats van het oude Lerna bezoeken met tentoonstellingen uit de prehistorie en de bronstijd.
Het meer van het oude Lerna, waar Hercules het mythische beest met de vele koppen doodde, ligt net voorbij Mili.

Je fietst verder over uitgestrekte vlaktes voordat je aankomt in Argos, één van de oudste Griekse steden en de geboorteplaats van Hercules. En daar, op de Larissa-berg, staat het imposante fort met de Cyclopische muren en kun je aan de voet van de berg het oude theater van Argos bezoeken, één van de grootste in Griekenland. Je vervolgt de laatste kilometers naar Nafplio, de beroemde en onvergelijkbare badplaats waar natuurlijke schoonheid, geschiedenis en een moderne manier van leven allemaal harmonisch worden gecombineerd; smalle oude straatjes, het gemarmerde centrale plein, neoklassieke gebouwen, moderne cafés, een bruisend nachtleven en natuurlijk het imposante kasteel “Palamidi” en het fort Bourtzi in de zee! De prachtige boulevard loopt direct langs de karakteristieke haven en ligt het grootste deel van de dag vol met kleine vissersbootjes en luxe jachten. Overnachting in Nafplio.

Vandaag, fietsend door het prachtige landschap, ga je Mycene verkennen, een grote, 3500 jaar oude stad uit de Bronstijd.
Onderweg kun je een stop maken bij de enorme kasteelresten in Tiryns, dat werd beschouwd als één van de belangrijkste centra in de oostelijke Middellandse Zee. Vervolgens fiets je door sinaasappel- en citroenboomgaarden, totdat je Mycene bereikt, het koninkrijk van de mythische koning Agamemnon, dat lange tijd het centrum van de Griekse beschaving was.
Het fort Akropolis van Mycene met de oude Cyclopische muren werd 3360 jaar geleden gebouwd op een hoogte van 280m.
Het bergopwaartse deel aan de rand van de berghelling wordt snel vergeten als je je vergaapt aan indrukwekkende opgravingen en belangrijke vondsten. De wereldberoemde Leeuwenpoort bij de hoofdingang van de Akropolis, het eerste voorbeeld van monumentale beeldhouwkunst in Europa, en de schachtgraven zoals het goed bewaard gebleven gewelfde Atreus-graf, de vader van Agamemnon, behoren tot de belangrijkste culturele en historische attracties van Griekenland.
Je keert terug naar Nafplio en overnacht daar.

Deze laatste fietsdag van je reis begint met een transfer naar Epidaurus, dat telt tot de historische hoogtepunten van elke reis naar Griekenland.
Je zult onder de indruk zijn van het enorme en goed bewaard gebleven, meer dan 2300 jaar oude theater, dat in zijn tijd tot 14.000 toeschouwers kon herbergen en waar tegenwoordig in de zomer theatervoorstellingen worden gehouden.
Epidaurus wordt beschouwd als de bakermat van de geneeskunde, aangezien het het belangrijkste genezingscentrum van de oudheid was met een heiligdom gewijd aan Asclepius, de god van genezing.
Een bezoek aan de archeologische vindplaats wijst op de opvatting die de oude Grieken hadden over geneeskunde en genezing die zich concentreert op het principe: "gezonde geest in gezond lichaam". Het kijken naar toneelstukken was een belangrijk onderdeel van dat proces. Je ontdekt ook de overblijfselen van de oude stad met tempels, portieken, huizen, winkels en kuuroorden. Nadat je hebt kennisgemaakt met Epidaurus, fiets je grotendeels bergafwaarts door bergachtig landschap en door het uitgestrekte pistachegebied naar de kust. Neem een duik in het kristalheldere zeewater en kijk uit naar nog een nacht in Nafplion. Overnachting in Nafplion.

Dag 8 :
Vertrek

De Grieken houden niet van afscheid nemen. Ze zeggen liever «Εις το επανιδείν» wat betekent dat we elkaar snel weer zien!

Reisdetails

Inclusief

 • - 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • - Bagagevervoer
 • - GPS met routes
 • - Routes, routebeschrijvingen en informatie over de bezienswaardigheden
 • - Telefonische helpdesk tijden de reis
 • - Transfer van Nafplio naar Epidaurus op dag 7

Exclusief

 • Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud
 • Heen en terugreis
 • Luchthaventransfers
 • Dranken en andere versnaperingen
 • Huur fiets: trekking fiets, MTB of e-bike
 • Toeslag Eenpersoonskamer & bagagevervoer alleenreizende
 • Seizoenstoeslagen
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Vliegtickets
 • Excursies in je eigen tijd
 • Entree voor archeologische parken & museums etc.
 • VZR Garantiefonds € 10,- (p/p) + Reserveringskosten € 35,-
 • Huur Standaard fiets € 120
 • Huur e-bike € 230
 • Helm (verplicht in Griekenland) € 10
 • Eenpersoonstoeslag € 145
 • Vertrek op andere dag dan zaterdag is op aanvraag
 • Transfer Athens Airport – Vytina: € 230 (t/m 4 personen)
 • Transfer Nafplio-Athens Airport: € 190 (t/m 4 personen)
 • *TRANSFER FROM/TO KALAMATA AIRPORT*
 • Transfer Kalamata Airport – Vytina: € 130 (t/m 4 personen)
 • Transfer Nafplio – Kalamata Airport: € 160 (t/m 4 personen)
 • Transfer eigen fiets (van en naar luchthaven) € 20

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
23 september 2023 - 30 september 2023 Beschikbaar € 820
16 Beschikbaar
30 september 2023 - 7 oktober 2023 Beschikbaar € 820
16 Beschikbaar
Prijs Vanaf € 820
/ Persoon
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Verblijf in kleinschalige B&B's & ***hotels
 • Routes van ca 45 kilometer per dag in glooiend landschap
 • zaterdag van april tot oktober
 • april tot juli en september
 • Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • Ontbijt