ua-187811294-1

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland | Noordzee

9 Dagen

Fietsvakantie Langs de grenzen van Nederland – Traject Noordzee 

De grenzen opzoeken; de beste manier om iets of iemand het te leren kennen..  FENZ op reis heeft de fietsvakantie(s) langs letterlijk; DE GRENZEN VAN NEDERLAND. 1500 kilometers voeren u langs ruim 170 dorpjes en steden, 11 Nationale parken, alle grote rivieren en ontelbare dijken en kanalen in verschillende varianten. 

Deze individuele fietstrektocht van 9 dagen is een deeltraject van ‘fietsen langs de grenzen van Nederland‘. Tijdens het ‘traject Noordzee’ fiets je met circa 45 kilometer per dag langs de Noordzeekust. Je fietst van Vlissingen in Zeeland via de Oosterschelde (voormalig estuarium met vele natuurgebieden), vervolgens fiets je over de Deltawerken van Zeeland en de bedrijvige Europoort door naar de Zuid-Hollandse duinen en de ‘watergrenzen’ van Noord-Holland. Met het IJsselmeer aan je linkerzijde eindigt uw tocht in Enkhuizen. Wat een bijzondere fietsreis! Met de zee constant als uitzicht ben je verzekerd van de mooiste zonsondergangen, oneindige fietspaden door eeuwenoude duinlandschappen en de fijnste visrestaurantjes. Voor deze unieke fietsvakantie kunt u gebruik maken van de handige Auto Transport Service. Een professionele organisatie zorgt ervoor dat uw auto daar staat waar uw trektocht eindigt.

Overzicht

Een 9-daagse individuele fietstrektocht; je fietst met ca. 45 kilometer per dag letterlijk langs de grenzen van ons land. Een heerlijke en complete vakantie voor wielrenners, E-bikers en de getrainde tour-fietser. In overleg kun je deze vakantie beginnen bij 1 van de 32 hotels (pleisterplaatsen) langs de route die deelnemen aan deze reis.

Maar alle tijd en rust nemen om te genieten, de geschiedenis, cultuur en natuurschoon ervaren kan ook.. we hebben DE GRENZEN VAN NEDERLAND opgesplitst in 4 edities;

– De Noordzee; In 9 dagen van Vlissingen via Hoek van Holland, Bergen en Den Oever naar Enkhuizen (ca. 45 km per dag)

– De Waddenzee; In 9 dagen van Urk, via Harlingen, Dokkum, Groningen en Zuidlaren naar Hardenberg (ca. 45 km per dag)

– Twente & de Grote Rivieren; In 9 dagen Van Hardenberg, via Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Venray naar Baarlo (ca. 45 km per dag)

– Noord-Brabant & De Schelde: In 8 dagen van Baarlo, via Eindhoven, Yerseke, Goes, Middelburg naar Vlissingen (ca. 45 km per dag)

Welke variant je ook kiest, wij hebben het voor je geregeld. Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.
Jouw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat je alle ruimte hebt om zorgeloos te kunnen genieten.

Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt jouw auto tijdens deze fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van jouw fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.

In het kort

 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Noordzee - Van Vlissingen naar Enkhuizen
 • Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.
 • Jouw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat je alle ruimte hebt zorgeloos te kunnen genieten.
 • Optioneel (elektrische) fietshuur
 • Dagelijkse afstanden ca. 45 km
 • Je fietst met keuze tussen fietsreizen navigatie app of beschrijving van de route
 • 8 sfeervolle hotels op locaties langs de route
 • Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt jouw auto tijdens deze fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van jouw fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.
 • Afwisselende Zee- en Duinlandschappen met heerlijke kust- en badplaatsen door de provincies Zeeland, Zuid-Holland & Noord-Holland

Reisbeschrijving

Je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van jouw vakantie en gaat kennis maken met de geboorteplaats van Michiel de Ruyter. Vlissingen ligt op het meest zuidelijke puntje van Walcheren en is een haven- en badplaats bij uitstek. De 2 kilometer lange boulevard biedt een mooi uitzicht op het drukke scheepvaartverkeer.

Je verblijft in een comfortabel hotel en hebt alle mogelijkheden om ’s avonds te genieten van de Zeeuwse mosselen.
Je overnacht in Vlissingen

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste echte fietsrit en ga je via Westkapelle en Domburg richting Vrouwenpolder. Deze route over het eiland Walcheren voert je door prachtige natuur. Al snel tref je Kasteel Westhove waarvan de basis al uit de 9e eeuw stamt en toen een grensvesting was tegen de invallen van de Noormannen.
Ook tref je hier een Zee-aquarium.

Je fietst door een overweldigende natuur richting het Veerse meer om deze eerste dag te eindigen in Vrouwenpolder.
Je overnacht in Vrouwenpolder

Via het werkeiland Neeltje Jans gaat het vandaag richting Schouwen Duivenland. Deze Zeeuwse polders zijn van een ongekende schoonheid. Je fietst langs akkers vol wuivend graan, het zicht slechts onderbroken door de kleine torenspitsen waaraan elk dorp te herkennen is. De dorpen Burghsluis, Burgh-Haamstede en Renesse vormen samen met het Grevelingenmeer het decor van dag 3. Je hebt Zeeland achter je gelaten en je bent aangekomen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee.

Ouddorp, met een gezellig centrum en kilometers lang zandstrand, is het ideale eindpunt van deze fietsdag.
Je overnacht in Ouddorp

De route van vandaag laat je kennismaken met het Goeree van toen en nu, waar de invloed van de zee altijd en overal merkbaar is. In de middeleeuwen was Goeree niet meer dan een rij duinen maar door het proces van aanslibben en inpolderen heeft Goeree zijn gestalte gekregen. Over de Haringvlietdam ga je door zeldzame natte duinvalleien bij Rockanje richting de Brielse meren.
Een tussenstop in het stadje Brielle is zeker een aanrader. Het stadje ligt ongenaakbaar tussen wallen en grachten, maar toch wisten de watergeuzen het op 1 april 1572 op de Spanjaarden te veroveren. Het historisch museum vertelt alles over deze roerige tijd.

Met de pont bij Rozenburg steek je de Nieuwe waterweg over en arriveer je in Maassluis.
Je overnacht in Maassluis

Langs de indrukwekkende en enorme Zeeschepen op de Nieuwe waterweg fiets je naar Hoek van Holland, de toegangspoort tot de grootste zeehaven van de wereld, in 1914 werd deze plaats officieel aan Rotterdam gevoegd.
Hierna heb je de Noordzee constant in het zicht, met de voor dit gedeelte typerende, Delflandse standhoofden die sinds de 18e eeuw op korte afstand van elkaar, deels op het strand en deels in de zee, geplaatst zijn om de afslag van zand tegen te gaan. Het voert je door Den Haag en Scheveningen door de Waalsdorpervlakte en de Oostduinen naar Katwijk.

Een heerlijk Hotel, een fris drankje, een prachtig uitzicht over de Noordzee en het besef dat je alweer bijna 200 km hebt afgelegd zullen je een voldaan gevoel geven.
Je overnacht in Katwijk

Alweer de zesde dag en de derde provincie.
De Noord-Hollandse duinen, en zeker in de buurt van Haarlem, kenmerken zich door een aaneenschakeling van villadorpen en landgoederen. Langs fraaie architectuur fiets je, licht stijgend en dalend door het golvende duinlandschap.
Meerder keren opent het landschap zich voor een panorama over een duinvallei. Je fietst vandaag door Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Een bezoek aan landgoed-museum Beeckestijn vertelt je hier alles over en is absoluut de moeite waard. Ze geeft een goed beeld van het buitenleven van de Amsterdams regentenfamilies die hier jaarlijks tussen april en oktober op hun duinbuitens verbleven.
Je overnacht in Velsen

Jouw fietsconditie is inmiddels op peil en vandaag ga je door de breedste en hoogste duinen van Nederland.
Tussen Bergen en Schoorl zijn de duinen tussen strand en polderland 5 kilometer breed en tot wel 54 meter hoog. Bij storm en springvloed stroomt hier het zeewater, de achter de duinen gelegen valleien binnen en zorgt daar voor een verzilting van het milieu.
Ideaal voor zoutminnende planten zoals zeeraket, zeekraal en lamsoor. Het contrast tussen het rijke duingebied en de zeewering vanaf Camperduin is groot.. De duinen houden abrupt op en gaan over in een reusachtige dijk; de Hondsbossche Zeewering.

Een heerlijke intense fietsdag met een plezierig verblijf in uw hotel in Schoorl.
Letterlijk zout op uw huid!
Je overnacht in Schoorl

Verder gaat het over de Hondsbosche Zeewering tot voorbij Petten
Hierna gaat het rechts langs het Zwanenwater; ontstaan na de aanleg van de Zijperzeedijk in 1596.
Het typische landschap van duinen, moeras, heide bos en zoetwatermeren is een belangrijk en beschermd gebied voor trekvogels.
Daarna over het Noord-Hollandskanaal richting de Wieringermeer.
Vanaf de Waddenzeedijk, bij Hippolytushoef, heb je zicht op een rijk vogelleven.
Voordat je in Den Oever aankomt kun je in Stroe een bezoek brengen aan Museumboerderij Jan Lont. Deze typisch Wieringer boerderij geeft een kijk op het Wieringer boerenbedrijf rond 1900, waarin zeegras-winning en visserij een belangrijke bron van inkomsten waren.
Hierna is het nog een klein stukje fietsen naar jouw hotel in Den Oever.
Je overnacht in Den Oever

De laatste dag van jouw vakantie alweer en de laatste 45 kilometer is een tocht waar je mag hopen dat er geen tegenwind is. De lange dijk langs het IJsselmeer brengt je van Den Oever naar Medemblik, de oudste stad van West-Friesland. Een wandeling en een lunch in deze uit 1289 daterende havenstad is zeker aan te raden. Eenmaal aangekomen in Enkhuizen zul je je realiseren dat je de afgelopen week 360 kilometer langs de grenzen van Nederland gefietst hebt, Vlissingen lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

Of je nu besloten hebt om in Enkhuizen een extra nachtje te blijven, of wanneer je weer richting huis gaat, je zult je deze reis als een film herinneren en wellicht besluit je wel om de volgende fietsvakantie verder te gaan met het verkennen van DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

Reisdetails en Prijsinformatie

Inclusief

 • Voor deze reis geldt prijs op aanvraag. Heeft u interesse in deze reis stuur ons een mail: info@fenzopreis.nl
 • 8 overnachtingen met ontbijt in 8 verschillende unieke locaties
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Prachtige fietsroutes met allerlei tips en bezienswaardigheden

Exclusief

 • Fietshuur (optioneel)
 • Valet Parking (optioneel)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Fietsverhuur E-Bike - 10 versnellingen
 • Fietsverhuur Hybride - 24 versnellingen
 • Extra Nacht(en) - prijs op aanvraag
 • Eénpersoonskamertoeslag - prijs op aanvraag
 • Halfpension - prijs op aanvraag
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • 8 sfeervolle hotels
 • Routes van ca. 45 kilometer per dag
 • Dagelijks mogelijk bij beschikbaarheid
 • Het hele jaar door - elk seizoen heeft z'n charme
 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Vlissingen - Enkhuizen - Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • Ontbijt