ua-187811294-1

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland | De Waddenzee - 9 Dagen

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland – Traject Waddenzee

De grenzen opzoeken; de beste manier om iets of iemand het te leren kennen..

FENZ op reis heeft de fietsvakantie(s) langs letterlijk; DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

1500 kilometers voeren je langs ruim 170 dorpjes en steden, 11 Nationale parken, alle grote rivieren en ontelbare dijken en kanalen in verschillende varianten. 

Een 9-daagse individuele fietstrektocht; je fietst met ca. 45 kilometer per dag letterlijk langs de grenzen van ons land. Een heerlijke en complete vakantie voor wielrenners, E-bikers en de getrainde tour-fietser. In overleg kun je je fietsreis beginnen bij 1 van de 32 hotels (pleisterplaatsen) langs de route die deelnemen aan deze reis.

Maar alle tijd en rust nemen om te genieten, de geschiedenis, cultuur en natuurschoon ervaren kan ook.. we hebben DE GRENZEN VAN NEDERLAND opgesplitst in 4 edities;

– De Noordzee; In 9 dagen van Vlissingen via Hoek van Holland, Bergen en Den Oever naar Enkhuizen (ca. 45 km per dag)

– De Waddenzee; In 9 dagen van Urk, via Harlingen, Dokkum, Groningen en Zuidlaren naar Hardenberg (ca. 45 km per dag)

– Twente & de Grote Rivieren; In 9 dagen Van Hardenberg, via Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Venray naar Baarlo (ca. 45 km per dag)

– Noord-Brabant & De Schelde: In 8 dagen van Baarlo, via Eindhoven, Yerseke, Goes, Middelburg naar Vlissingen (ca. 45 km per dag)

Welke variant je ook kiest, wij hebben het voor je geregeld. Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.
Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat je alle ruimte hebt zorgeloos te kunnen genieten.

Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt je auto, tijdens je fietstour, door een professionele organisatie naar het eindpunt van je fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.

In het kort

 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Waddenzee - Van Urk naar Coevorden
 • Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.
 • Jouw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat je alle ruimte hebt zorgeloos te kunnen genieten.
 • Optioneel (elektrische) fietshuur
 • Dagelijkse afstanden ca. 45 km
 • Je fietst met keuze tussen fietsreizen navigatie app of beschrijving van de route
 • 8 sfeervolle hotels op locaties langs de route
 • Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt je auto tijdens je fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van je fietsreis gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.
 • Afwisselende Noord-Nederlandse & Wad landschappen

Reisbeschrijving

Dag1
Aankomst in Urk

Je reist op eigen gelegenheid naar het startpunt van je vakantie en je maakt kennis met Urk. Ook al ligt Urk al sinds 1939 in een polder, het heeft z’n typische eiland karakter behouden. In de dorpskern liggen de oude Vissershuisjes met hun groenhouten gevels kriskras door elkaar. De mensen spreken een eigen dialect en oudere Urkers dragen nog vaak fraaie klederdracht.

Je verblijft in een comfortabel hotel en hebt alle mogelijkheden dit voormalige eiland te verkennen
Je overnacht op Urk

Dag2
Urk - Heeg

Na het ontbijt is het tijd om je fietsvakantie te beginnen. Je route gaat vandaag via Lemmer door het Friese platteland naar Heeg. Je fietst door een mozaïek van vogelrijke meertjes, beschutte vennetjes, akkers en weilanden en eerbiedwaardige bossen die ooit werden aangelegd door de Friesche adel. Als natuurliefhebber kun je hier in alle seizoenen je hart ophalen.

Je gaat over de Friese veengronden en langs de bekende Friese meren om te eindigen in het terpdorp Heeg waar je kunt genieten van heerlijke terrasjes langs het water en pittoreske en beschermde dorpsgezichten. Heb je nog kracht in de benen? Een avondwandeling door Heeg is een fijne afsluiter van de dag.
Je overnacht in Heeg

Dag3
Heeg - Harlingen

Vandaag fiets je richting de Friese westkust (de Waddenzee). Via de Brekken en talloze dorpjes ga je richting de zeekleigronden. Het is bijzonder om te ervaren hoe de natuur en omgeving hier onder je pedalen door veranderen. De wordingsgeschiedenis van deze weidse vlakten laat zich duidelijk aflezen uit de vele dijkrestanten en het slingerende verloop van talloze oude kreekruggen. De Friese westkust is bekend vanwege het vervaardigen van aardewerk. Met de Waddenzee in het zicht gaat het vanaf Makkum verder naar Harlingen.

Harlingen is met meer dan 500 monumentale gevels uit de 17e en 19e eeuw eigenlijk één groot museum. Met een haven die nog volop in bedrijf is valt hier van alles te zien en te ervaren. Je hotel, midden in de havenstad is een fijne uitvalbasis voor je verblijf deze avond.
Overnachting in Harlingen

Dag4
Harlingen - Dokkum

De eindeloze verten langs de zee. Zo’n 7000 jaar geleden is het proces begonnen dat heeft geleid tot het ontstaan van de Noordnederlandse zeekleigebieden. Op allerlei plaatsen in het landschap kan men de loop van de vroegere geulen en kreken nu nog herkennen. Vandaag is het genieten voor de liefhebber; een aaneenschakeling van Terpen, kwelders, zwartbonte koeien en weidevogels. De dorpjes rondom Dokkum, maar ook Dokkum zelf, ademen een sfeer van vredige rust.

De indrukwekkende eentonigheid, de fietskilometers en de zilte waddenwind staan garant voor een heerlijke nachtrust.
Je overnacht rond Dokkum

Dag5
Dokkum - Pieterburen

De Friese Zwartbonte koeien maken vandaag plaats voor de Groningse rode of Zwarte blaarkoppen. De zogenaamde knipklei gebieden die zo’n 1700 jaar geleden in Friesland en Groningen zijn ontstaan zijn namelijk alleen geschikt voor veeteelt. Ook vandaag weer veel dijken en klei, maar ook het Nationaal Park Lauwersmeer is bepalend.
Op 27 november 2004, in de finale-uitzending van het NCRV televisieprogramma De mooiste plek van Nederland, eindigde het Lauwersmeer op de derde plaats na het Overijsselse natuurgebied De Weerribben en het Friese dorp Moddergat.

Een heerlijk Hotel, een fris biertje, een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het besef dat je alweer bijna 200 km hebt afgelegd zullen je een voldaan gevoel geven.
Je overnacht in Pieterburen

Dag6
Pieterburen - Groningen

Alweer de zesde dag en de derde provincie.
Een prachtig weidevogelgebied in authentieke vorm, gelegen tussen dorpswierden of terpdorpen. Neem je verrekijker mee in je fietstas want in het voorjaar broeden hier kieviten, grutto’s en tureluurs. Door het gebruik van ruige stalmest wordt het bodemleven hier rijker en daardoor vinden de vogels er vooral in de broedtijd genoeg wormen en larven om hun hongerige jongen te voeren. Een aaneenschakeling van terpen- en wierdendorpen voeren je naar Groningen.

Groningen heeft zeker de allure van een grote metropool. Het stadsbeeld wordt reeds vanuit de verte bepaald door de bijna 100 meter hoge Martinitoren. In de zomermaanden kun je de toren ook beklimmen. Je zult ongetwijfeld uitgedaagd worden om ondanks de fietskilometers nog een fijne avondwandeling door de stad te gaan maken.
Je overnacht in Groningen

Dag7
Groningen - Gieten

De Stad Groningen ligt op het einde van de Hondsrug, een door landijs opgestuwde hoogte. Aan weerszijden van de rug liggen brede dalvlakten met daarin het Zuidlaardermeer en het Paterswoldsemeer. Het is hier heelijk fietsen, door hoogten en laagten. Dit natuurgebied bestaat uit bossen, moerassen en bloemrijke graslanden. Een bezoek aan de Hortus in Haren welke al sinds 1642 bestaat en een unieke attractie is op het gebied van natuur en milieu is zeer de moeite waard. Via Zuid-laren, waar je het standbeeld van Berend Botje kunt bewonderen gaat de reis naar Gieten.

Een sfeervolle brink onder oude lindebomen.. Gieten heeft het. Maar ook twee mooie molens en een heerlijke atmosfeer om alles wat je de afgelopen dagen hebt gezien en ervaren te laten indalen.
Je overnacht in Gieten

Dag8
Gieten - Emmen

Prehistorie in Drenthe. Deze dag staat in het teken van Hunebedden en uitgestrekte bossen, heide en vennen, de rand van de Hondsrug.
Via de dorpen Borger, Odoorn en Exloo is het heerlijk fietsen naar Emmen. Een bezoek aan het Nationaal Hunebedden informatiecentrum vertelt je alles over de boerenbevolking die 3400 jaar geleden de handrug bewoonde.
Emmen heeft een centrumfunctie in de regio. Kenmerkend is de bijzondere stedenbouwkundige opbouw, die ook wel de ‘open, groene stad’ wordt genoemd. Nieuwbouwwijken werden op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd, om landschappelijk waardevolle gebieden te behouden..
Je overnacht in Emmen

Dag9
Emmen - Coevorden

De laatste dag van je vakantie alweer, en de laatste 25 kilometer voert je alweer door de 5e provincie.. Overijssel. Je fietst via Coevorden die door zijn ligging, vlakbij de Duitse grens, in het verleden een belangrijke vestingstad met stervormige oude vestinggrachten is geweest. Je hebt de tijd om Coevorden uitgebreid te leren kennen.

Of je nu besloten hebt om in Coevorden een extra nachtje te blijven, of wanneer je weer richting huis gaat, je zult je deze reis als een film herinneren en wellicht besluit je wel om in je volgende fietsvakantie verder te gaan met het verkennen van DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

Reisdetails en Prijsinformatie

Inclusief

 • Kosten van deze 9-daagse fietsvakantie € 755,00 per persoon (o.b.v. 2 personen)
 • 8 overnachtingen met ontbijt in 8 verschillende unieke locaties
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Prachtige fietsroutes met allerlei tips en bezienswaardigheden

Exclusief

 • Fietshuur (optioneel)
 • Valet Parking (optioneel)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Fietsverhuur E-Bike - 10 versnellingen 177,00 (9 dagen)
 • Fietsverhuur Hybride - 24 versnellingen 70,00 (9 dagen)
 • Huur helm € 10,00 (9 dagen)
 • Extra Nacht(en) - prijs op aanvraag
 • Eenpersoonskamertoeslag - prijs op aanvraag
 • Halfpension - prijs op aanvraag

Beschikbaarheid

REISDATABESCHIKBAARHEIDPRIJSNog beschikbaar
17 september 2021 - 25 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
18 september 2021 - 26 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
19 september 2021 - 27 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
20 september 2021 - 28 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
21 september 2021 - 29 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
22 september 2021 - 30 september 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
23 september 2021 - 1 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
24 september 2021 - 2 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
25 september 2021 - 3 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
26 september 2021 - 4 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
27 september 2021 - 5 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
28 september 2021 - 6 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
29 september 2021 - 7 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
30 september 2021 - 8 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
1 oktober 2021 - 9 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
2 oktober 2021 - 10 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
3 oktober 2021 - 11 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
4 oktober 2021 - 12 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
5 oktober 2021 - 13 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
6 oktober 2021 - 14 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
7 oktober 2021 - 15 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
8 oktober 2021 - 16 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
9 oktober 2021 - 17 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
10 oktober 2021 - 18 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
11 oktober 2021 - 19 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
12 oktober 2021 - 20 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
13 oktober 2021 - 21 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
14 oktober 2021 - 22 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
15 oktober 2021 - 23 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
16 oktober 2021 - 24 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
17 oktober 2021 - 25 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
18 oktober 2021 - 26 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
19 oktober 2021 - 27 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
20 oktober 2021 - 28 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
21 oktober 2021 - 29 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
22 oktober 2021 - 30 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
23 oktober 2021 - 31 oktober 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
24 oktober 2021 - 1 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
25 oktober 2021 - 2 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
26 oktober 2021 - 3 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
27 oktober 2021 - 4 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
28 oktober 2021 - 5 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
29 oktober 2021 - 6 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
30 oktober 2021 - 7 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
31 oktober 2021 - 8 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
1 november 2021 - 9 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
2 november 2021 - 10 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
3 november 2021 - 11 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
4 november 2021 - 12 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
5 november 2021 - 13 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
6 november 2021 - 14 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
7 november 2021 - 15 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
8 november 2021 - 16 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
9 november 2021 - 17 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
10 november 2021 - 18 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
11 november 2021 - 19 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
12 november 2021 - 20 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
13 november 2021 - 21 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
14 november 2021 - 22 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
15 november 2021 - 23 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
16 november 2021 - 24 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
17 november 2021 - 25 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
18 november 2021 - 26 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
19 november 2021 - 27 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
20 november 2021 - 28 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
21 november 2021 - 29 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
22 november 2021 - 30 november 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
23 november 2021 - 1 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
24 november 2021 - 2 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
25 november 2021 - 3 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
26 november 2021 - 4 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
27 november 2021 - 5 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
28 november 2021 - 6 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
29 november 2021 - 7 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
30 november 2021 - 8 december 2021Op Aanvraag 805
20 Beschikbaar
Boek nu
Prijs Vanaf
755 Per Persoon
Voeg reizigers toe
Persoon
755 Per Persoon
Extra Faciliteiten
E-Bike met 10 versnellingen
Wanneer u een fiets wenst te huren voor 1 of meer personen vink dan de hoeveelheid aan en uw fiets(en) staan klaar bij uw hotel.
177 per persoon
Hybride Fiets met 24 versnellingen
Wanneer u een fiets wenst te huren voor 1 of meer personen vink dan de hoeveelheid aan en uw fiets(en) staan klaar bij uw hotel.
70 per persoon
Autotransportservice
Uw auto wordt door een professionele organisatie van de plek van vertrek naar plek van aankomst gebracht. Uw auto staat voor u klaar bij het hotel waar u als laatste verblijft.
105 per Reis
éénpersoonskamer op aanvraag

Op aanvraag

0 per persoon
Extra nacht op aanvraag

Op aanvraag mogelijk

0 per persoon
Fietshelm € 10,00

Huur Fietshelm

10 per persoon
Halfpension op aanvraag

Op aanvraag mogelijk

0 per persoon

Wat maakt deze reis bijzonder

 • 8 sfeervolle hotels
 • Dagelijks mogelijk bij beschikbaarheid
 • Het hele jaar door
 • Langs de grenzen van Nederland - Traject Urk - Coevorden - Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • Ontbijt
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Routes van ca. 45 kilometer per dag