ua-187811294-1

Een afwisselende omgeving voor elk wat wils

Er is zoveel moois te zien en te doen...

Fietsen van Évora naar Sevilla

De Algarve van Portugal en Andalusie van Spanje in een fietsreis! Tijdens deze groepskampeervakantie fiets je zorgeloos van camping naar camping, terwijl de reisbegeleiding boodschappen doet, je bagage vervoert en een luifel met tafels en stoelen opbouwt. De reisbegeleiders staan je onderweg bij met wat te drinken of te eten. Ze helpen je bij pech of pikken je op als het tegenzit. Bij aankomst op de camping staan er koffie, thee en bouillon voor je klaar. De reisbegeleiding verzorgt, soms met jouw hulp, een driegangenmaaltijd. Tijdens de dagen waarop je niet naar een andere camping fietst, kan iedereen zijn eigen weg gaan. Vaak is er een omschreven rondrit.

Van Sevilla naar Cádiz

Deze individuele fietsvakantie in Andalusië van Sevilla naar Cádiz laat je kennismaken met het zuid-westelijke deel van Andalusië. Naast de prachtige natuur ervaar je ook de rijke cultuur van dit deel van Spanje. Dans en muziek, de Flamenco, wijn, sherry, eeuwenoude steden en dorpen, de geschiedenis gaat terug tot ver voor de Romeinse Tijd.. Het grensgebied tussen de Moorse en Christelijke cultuur, en Mediteraans landschap. Alles is er. De zon, die de witte dorpjes doet oplichten in het landschap, de stranden met het azuurblauwe water en de lekkere restaurantjes, wat wil je nog meer deze individuele fietsreis in Spanje….!

Fietsvakantie Andalusië,  De Witte Dorpen

Individuele fietsvakantie in het achterland van Andalusië, de bakermat van de Spaanse cultuur, begint deze fietstocht langs de witte dorpen in Ronda, met de boogbrug over de Tajo-kloof. Zelden heb je tijdens een fietsvakantie zoveel verschillende landschappen en cultuur in één regio gezien. De heuvelachtige tot bergachtige omgeving van Ronda zorgt voor de nodige hoogteverschillen. Je fietst veelal over kleine weggetjes met weinig verkeer en een enkele keer over een oud spoortraject, nu fietstraject (Via Verde). Je komt langs het prachtige Sete­nil, met huizen uitgehakt in de rotsen. En je fietst door het prachtige natuurpark Sierra de Grazalema, langs het stuwmeer van Zahara en over een sprookjesachtige weg door een spectaculaire canyon.

Dit is een greep van wat er te vinden is aan prachtige fietsvakanties. Kijk voor het hele overzicht hier