ua-187811294-1

Fietsvakantie langs de Trappistenkloosters van Brabant en Vlaanderen

7 Dagen

Fietsvakantie langs trappistenkloosters met verblijf in fijne hotels door Nederland en België

Fietstrektocht door het meest bourgondische deel van twee landen. Het echte trappistenbier ervaren en van klooster naar klooster fietsten. Een heerlijke fietsvakantie die langs de leukste steden en dorpen van Brabant en Vlaanderen gaat, dwars door de prachtige Kempen, waar duinen, zandvlakten, vennen, moerassen en dennenbossen voor een gevarieerde en rijke flora en fauna zorgen. De trappistenklooster die je op deze route tegenkomt, brouwen streekbier met een culinaire meerwaarde, een heerlijkheid om op een zomerse dag mee te maken.

Overzicht

Tijdens deze fietsvakantie worden alle zintuigen optimaal beloond!

Niet alleen is hetgeen je te zien krijgt tijdens de routes een lust voor het oog maar ook de smaakzintuigen worden geprikkeld door het échte trappistenbier te proeven.. Gedurende deze prachtige, vlakke fietsroute door de Vlaamse en Brabantse natuur ontdek je het Bourgondische leven in wereldstad Antwerpen, bruisend Breda en super gezellige Brabantse dorpen als Zundert en Chaam. Naast schuimend bier verkopen de Trappistenkloosters ook andere heerlijke, lokale producten. GENIETEN dus!

In het kort

 • Sfeervolle overnachtingsplaatsen
 • Twee landen, 2 culturen, 4 Trappistenkloosters
 • Abdij OLV van het Heilig Hart in Westmalle (Antwerpen), Abdij Maria Toevlucht in Zundert, Abdij OLV van Nazareth in Brecht (Antwerpen), Abdij OLV Koningshoeven, La Trappe in Berkel-Enschot (Brabant)
 • Dagelijks afstanden tussen de 38 en 69 kilometer
 • Over het 'Bels Lijntje': het oude spoorlijntje Tilburg - Turnhout
 • Afwissselende fietsreis waarbij je geniet van mooie natuur en prachtige steden als Antwerpen, Breda, Tilburg en Turnhout

Reisbeschrijving

Na aankomst in het, in de middeleeuwen ontstane Turnhout, is er voldoende tijd om al het moois te bezichtigen. Een heerlijk en sympathiek stadje.
Er zijn een aantal boeiende musea, zoals het Natuurpunt Museum en het Nationaal Museum van de Speelkaart. Wat ook leuk is: een bezoekje aan het 14de eeuwse begijnhof dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is schitterend onderhouden en in het bijbehorende Begijnhofmuseum leer je meer over hoe men hier vroeger leefde.

Je overnacht in Turnhout

Door de prachtige Kempen, met daarin geherbergd de authentieke en fraaie kloosters, fiets je naar Antwerpen. De streek 'De Kempen' ligt deels in Nederland en in België, het Belgische stuk is verreweg het grootst. Het is een aaneenschakeling van mooie natuurgebieden, én er valt ook nog genoeg te doen voor cultuurliefhebbers. De Kempen is de groenste regio van Vlaanderen en heeft fiets- en wandelliefhebbers veel te bieden. Honderden kilometers aan wandel- en fietspaden, met daarbij de mooie en mooi gelegen begijnhoven en abdijen.
Na deze dag fietsen kom je in de alweer zo'n prachtige stad Antwerpen waar je overnacht.

Vanuit het populaire Antwerpen fiets je vandaag naar Brasschaat. Brasschaat evolueerde van een arm gehucht tot het 'Antwerpse Versailles'. De gemeente telt fraaie parken en waardevolle natuurgebieden. Zo is Brasschaat de trotse eigenaar van maar liefst 2.600 ha groen, waarvan de helft bos. Het vlak over de Nederlands-Belgische grens gelegen Brasschaat is een geliefde vestigingsplaats voor te rijk geworden Nederlanders.

Kempenaren zijn net als de meeste Vlamingen, rasechte bourgondiërs. Harde werkers, die dit ruwe land bewerkten en uitbouwden tot wat het vandaag is, aten een stevig stukske om de vermoeiende dagen door te komen. Lekker eten en drinken zit diep in de lokale cultuur geworteld. Vandaag fiets je weer de grens over naar Nederland. Gelukkig liggen de Kempen ook in Nederland en mogen de Brabanders zich ook rasechte Bourgondiërs noemen en dat is maar goed tijdens je een bourgondische fietstocht :-)
Breda is in alle opzichten een unieke stad: het prachtige oude centrum is compact, de stad heeft een uniek winkelaanbod en zelfs wanneer alle winkels dicht zijn is het er nog steeds super gezellig. De afgelopen jaren is de stad eigenlijk alleen maar leuker geworden. Iedere week opent er wel een nieuw café, restaurant of winkeltje.

De natuur tussen Breda en Tilburg is prachtig. Dat vond ook Vincent van Gogh, een van de beroemdste kunstenaars ter wereld, is een geboren en getogen Brabander (Zundert, 1853). Hoewel Vincent een groot liefhebber was van de natuur en het Brabantse platteland, hield hij ook wel van de dynamiek en de verleidingen van de grote stad. Tilburg en Breda (Princenhage) bezocht Vincent op jongere leeftijd, toen hij er op school zat of familie bezocht. Tussen beide steden ligt een mooie verbindingslus door en langs bossen, heide, vennen, landgoederen en akkers. Typisch zo’n omgeving waaruit Van Gogh inspiratie haalde. Tilburg staat bekend als textielstad. In Tilburg beleefde de textielindustrie eind 19de eeuw zijn hoogtijdagen. Niet voor niets is het Textielmuseum het bekendste museum van Tilburg. Naast het Textielmuseum staan ook museum De Pont en het Natuurmuseum Brabant hoog aangeschreven.

Je overnacht in Tilburg

Vandaag fiets je weer naar Turnhout en ontdekt nog meer verrassends. Duinen in de Kempen? Inderdaad. Landduinen zijn zandige heuvels die ontstaan zijn na de laatste ijstijd, door het uitwaaien van zand uit de rivieren. Dit specifieke landschap van hoge, droge landduinen en lage, natte beekvalleien is een getuigenis uit een ver verleden en bepaalt nog altijd de structuur van het landschap van Balen, Geel, Meerhout en Mol. De landduinen zorgen voor fraaie landschappen met een heel aparte flora en fauna. Zomereiken en vliegdennen bepalen het beeld. Typische bewoners van de duinen zijn graafwespen, zandbijen en zandloopkevers. Op de droge zandruggen wandel je door uitgestrekte naaldbossen, mooie heideterreintjes en weidse zandverstuivingen.

Je overnacht in Turnhout

Na het ontbijt is je fietsvakantie door de mooie en bourgondische Kempen alweer voorbij.

Reisdetails en Prijsinformatie

Inclusief

 • Elke zaterdag van april t/m september
 • Kosten van deze 7-daagse fietsvakantie € 759,00 per persoon (o.b.v. 2 personen)
 • Overnachtingen in *** en ****hotels
 • Ontbijt (buffet)
 • Routebeschrijvingen en Kaartmateriaal
 • Bagagevervoer
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Fietshuur (optioneel)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Parkeren bij het hotel is beperkt mogelijk (kosten € 10,- per dag). In de nabije omgeving van het hotel bevinden zich meerdere (gratis) parkeergelegenheden.
 • Toeslag eenpersoonskamer € 360,-
 • Huur hybride fiets, 24 versnellingen € 90,-
 • Huur e-bike, 10 versnellingen € 180,-
 • Extra nacht hotel LO Turnhout € 75,-
 • Extra nacht LO-eenpersoonskamer € 180,-

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
22 juni 2024 - 28 juni 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
29 juni 2024 - 5 juli 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
6 juli 2024 - 12 juli 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
13 juli 2024 - 19 juli 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
20 juli 2024 - 26 juli 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
27 juli 2024 - 2 augustus 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
3 augustus 2024 - 9 augustus 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
10 augustus 2024 - 16 augustus 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
17 augustus 2024 - 23 augustus 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
24 augustus 2024 - 30 augustus 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
31 augustus 2024 - 6 september 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
7 september 2024 - 13 september 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
14 september 2024 - 20 september 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
21 september 2024 - 27 september 2024 Beschikbaar € 759
12 Beschikbaar
Straal op kaart Google
Prijs Vanaf € 759
/ Persoon
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • Verblijf in sfeervolle **** Hotels
 • Routes tussen de 38 en 69 kilometer per dag
 • Elke zaterdag vertrek
 • mei - september
 • Individuele Fietsvakantie - Trappistenroute voor liefhebbers van mooie natuur, prachtige steden, abdijen en Trappistenbier!
 • Logies & Ontbijt