ua-187811294-1

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland | Twente & De Grote Rivieren

9 Dagen

Fietsvakantie langs de grenzen van Nederland – editie Twente & De Grote Rivieren

De grenzen opzoeken; de beste manier om iets of iemand het te leren kennen..

FENZ op reis heeft de fietsvakantie(s) langs letterlijk; DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

1500 kilometers voeren u langs ruim 170 dorpjes en steden, 11 Nationale parken, alle grote rivieren en ontelbare dijken en kanalen in verschillende varianten. 

Overzicht

Een 9-daagse individuele fietstrektocht; je fietst met ca. 45 kilometer per dag letterlijk langs de grenzen van ons land. Een heerlijke en complete vakantie voor wielrenners, E-bikers en de getrainde tour-fietser. In overleg kun je jouw vakantie beginnen bij 1 van de 32 hotels (pleisterplaatsen) langs de route die deelnemen aan deze reis.

Maar alle tijd en rust nemen om te genieten, de geschiedenis, cultuur en natuurschoon ervaren kan ook.. we hebben DE GRENZEN VAN NEDERLAND opgesplitst in 4 edities;

– De Noordzee; In 9 dagen van Vlissingen via Hoek van Holland, Bergen en Den Oever naar Enkhuizen (ca. 45 km per dag)

– De Waddenzee; In 9 dagen van Urk, via Harlingen, Dokkum, Groningen en Zuidlaren naar Hardenberg (ca. 45 km per dag)

– Twente & de Grote Rivieren; In 9 dagen Van Hardenberg, via Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Venray naar Baarlo (ca. 45 km per dag)

– Noord-Brabant & De Schelde: In 8 dagen van Baarlo, via Eindhoven, Yerseke, Goes, Middelburg naar Vlissingen (ca. 45 km per dag)

Welke variant je ook kiest, wij hebben het voor je geregeld. Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.
Jouw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht zodat je alle ruimte hebt om zorgeloos te kunnen genieten.

Speciaal voor deze 8 en 9 daagse edities bieden wij de unieke mogelijkheid van Valid-parking; Optioneel wordt jouw auto tijdens uw fietsvakantie door een professionele organisatie naar het eindpunt van jouw fietsvakantie gebracht, geen gedoe en heerlijk uitgerust weer naar huis rijden.

In het kort

 • Langs de grenzen van Nederland - Traject 'De grote rivieren' - Van Hardenberg naar Baarlo
 • Fietsen door de provincies Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg
 • Afwisselende Nederlandse rivierlandschappen; Twente, de Achterhoek, Limburg
 • Je verblijft in zorgvuldig geselecteerde hotels welke zoveel mogelijk de sfeer ademen van de omgeving waar je op dat moment verblijft.

Reisbeschrijving

Het is zeker een aanrader om deze dag te starten met de inmiddels vermaarde ‘Leontien Ladies Ride, 35 km rond de Overijsselse vecht. Deze route gaat vanuit Hardenberg via het Engelandse Bos, Ane, Gramsbergen en de Haandrik naar Duitsland en loopt via Laar en Vorwald langs de Vechte tot bijna aan Emlichheim. Daarna gaat de route terug langs de andere kant van de Vecht via Laar, Den Velde, Loozen door Hardenberg en via natuurcentrum De Koppel en Koppeltuin naar het rustpunt bij Restaurant Rheezerbelten. Na de pauze gaat de route rondom de Oldemeijer en weer langs de Vecht via de Rheezerbrink en Vechtpark weer terug naar Hardenberg.

Je verblijft in een comfortabel hotel en zeker na deze prachtige fietstocht ben je helemaal klaar voor al het moois dat je de aankomende dagen gaat ervaren.
Je overnacht in Hardenberg

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste echte fietsrit en ga je via Vroomshoop richting Tubbergen. Een oude havezate, watermolens langs een snel stromend beekje, vakwerkboerderijen met houten topgevels, glooiende essen, bossen en heidevelden; alles wat Twente zo mooi maakt krijg je vandaag op deze route te zien. Je fietst door tot Tubbergen, de grootste plattelandsgemeente van Twente.

Je overnacht in Tubbergen

Via Denekamp en Oldenzaal gaat de tocht vandaag richting Enschede. Het landschap van Twente was vroeger een lappendeken van heidevelden, venen en broeklanden. Bijna was er een openluchtmuseum geweest. Nu fiets je door mooie natuurgebieden, waar de historie van de textielindustrie een rol speelt en oude molens van hun roerige geschiedenis getuigen. Deze route biedt je tal van mogelijkheden om met de mooiste vergezichten te genieten van een lekkere lunch of een fijn kopje koffie.

In Enschede is er de mogelijkheid om de rijke kunstcollectie in het Rijksmuseum Twente te bezichtigen of een bezoek aan de interactieve Museumfabriek te brengen.
Je overnacht in Enschede

De route van vandaag laat je kennismaken met het Twente van toen en nu. Tijdens deze fietsroute kun je bij het oude station van de gemeente Haaksbergen de geur van het 19e eeuwse stoomtijdperk opsnuiven. In 1884 kwam Haaksbergen aan de lokale spoorlijn Winterswijk- Enschede te liggen. Via deze lijn werd de textielindustrie in Enschede voorzien van kolen uit het Roergebied. Alleen het gedeelte Haaksbergen-Boekelo is bewaard gebleven. Je vervolgt je route door het 350 hectare grote Buursezand, één van de bekendste natuurreservaten van Twente.

Het hotel bevindt zich midden in Eibergen, een gezellig dorp met leuke terrasjes en vriendelijke mensen.
Je overnacht in Eibergen

Vandaag laten we Overijssel achter ons. Je fietst vandaag door bosrijk en heuvelachtig gebied. Deze route kenmerkt zich door de veel landgoederen en sublieme huizen. De eerste mensen die zich in dit gebied ooit vestigden, bespeurden magie op die geheimzinnige, dichtbegroeide heuvels. Onzin? Je hoeft niet te geloven in magie om het geheimzinnige karakter van het gebied te ervaren. Zeker wanneer de bomen kaal zijn en over het gebied de stilte hangt, kun je je in een andere tijd en andere wereld wanen. De Lochemse berg, waar alles in het teken staat van de mysterieuze Witte Wieven, biedt je de mogelijkheid om bij de gelijknamige pannenkoekenboerderij te genieten van een overheerlijke lunch. Blijf echter niet te lang zitten want ook een bezoek aan het verderop gelegen 15e eeuwse kasteel Vorden is een aanrader. Vorden is de gemeente met de meeste kastelen (8) van Nederland.

Je eindigt deze fenomenale fietsdag in Zutphen. De Berkel, het riviertje dat je vandaag gevolgd hebt, stroomt hier uit in de IJssel. Zutphen heeft veel te bieden en is in een woord de perfecte overnachtings-locatie voor deze 5e fietsdag langs de grenzen van Nederland.
Je overnacht in Zutphen

Alweer de zesde en alweer een prachtige fietsdag .
Deels langs de IJssel en deels door het Nationale Park de Veluwe zoom fiets je vandaag naar de Gelderse Metropool. De Veluwezoom is al met al misschien wel het mooiste stuk van de Veluwse natuur. On-Nederlandse hoogteverschillen (inkervingen van ongeveer 12.000 jaar geleden, ontstaan tijden de laatste IJstijd) en een grote afwisseling van heide en ongerepte naald- en loofbossen. Onderweg kom je een grote diversiteit aan grote en minder grote grazers tegen.

Als Gelderse hoofdstad heeft Arnhem heel veel te bieden, een fietstochtje door de stad is zeker een aanrader. Uiteraard is een terrasje op de Korenmarkt niet te weerstaan, maar overweeg ook zeker een drankje aan de Rijn met uitzicht op de beroemde John Frost-brug (te ver).
Je overnacht in Arnhem

Je fietsconditie is inmiddels op pijl en vandaag gaat het richting Nijmegen. Aan je rechterkant verlies je de Rijn, die daarna over gaat in de Waal niet uit het oog. Vanaf de fiets zie je oude rivierlopen, uiterwaarden, wilgen, moerassen en stuifduinen. Samen met de kerktorens vormen schoorstenen van oude steenfabrieken de enige verticale elementen in dit verder vlakke landschap.

Hanzestad Nijmegen, gelegen aan de Waal is één van oudste steden van Nederland. Naast het museum park Valkhof, een hooggelegen park waar eens de palts van Karel de Grote moet hebben gestaan, is Nijmegen rijk aan van alles. Het waaggebouw uit 1612 is geheel opgetrokken in Nederlandse renaissancestijl en vormt het middelpunt van een plein vol terrasjes met een heerlijk onbevangen sfeer.
Je overnacht in Nijmegen

Via de Mookerheide, die haar faam dankt aan de slag om de Mookerhei in 1574, waarbij het leger Lodewijk en Hendrik van Nassau verpletterend werd verslagen door de Spanjaarden komt de volgende grote rivier in het zicht. Iets voorbij Mook is de splitsing van Maas en het Maas-Waal kanaal. Vanaf hier volg je de Maas tot aan de brede Maasvallei.

Je overnachting is in de omgeving van Venray en bestaat uit uitgestrekte duingebieden, heiden met jeneverbesstruiken en bossen. Je vindt hier prachtige natuurgebieden zoals de Boshuizer Bergen, Ballonzuilbossen en de Heidese Peel.
Je overnacht in de buurt van Venray

De laatste dag van deze fietsvakantie alweer. De laatste 45 kilometer is een tocht die de naam, van deze grenzen editie, eer aan doet. Je fietst langs de Maas, door de Maasvallei, welke ook wel de naam Aspergevallei of Rozenvallei kan dragen. Je fietst door een agrarisch landschap waar asperge- en rozenvelden het landschap bepalen. In de zomermaanden bieden de rozenvelden een kleurige aanblik.

Of je nu besloten hebt om in Noord-Limburg een extra nachtje te blijven, of wanneer je weer richting huis gaat, je zult je deze reis als een film herinneren en wellicht besluit je wel om in je volgende fietsvakantie verder te gaan met het verkennen van DE GRENZEN VAN NEDERLAND.

Reisdetails en Prijsinformatie

Inclusief

 • Voor deze reis geldt prijs op aanvraag. Heeft u interesse in deze reis stuur ons een mail: info@fenzopreis.nl
 • 8 overnachtingen met ontbijt in 8 verschillende unieke locaties
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Prachtige fietsroutes met allerlei tips en bezienswaardigheden
 • Fietshuur
 • Valet Parking - Wanneer gewenst zorgen we dat uw auto weer op het eindpunt van deze fietsreis klaarstaat

Exclusief

 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering, eigen bijdrage garantiefonds, reserveringskosten
 • Toeslag Fietsverhuur E-Bike – 10 versnellingen prijs op aanvraag
 • Toeslag Fietsverhuur Hybride – 24 versnellingen prijs op aanvraag
 • Toeslag Eenpersoonskamer prijs op aanvraag

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
20 juni 2024 - 28 juni 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
21 juni 2024 - 29 juni 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
22 juni 2024 - 30 juni 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
23 juni 2024 - 1 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
24 juni 2024 - 2 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
25 juni 2024 - 3 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
26 juni 2024 - 4 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
27 juni 2024 - 5 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
28 juni 2024 - 6 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
29 juni 2024 - 7 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
30 juni 2024 - 8 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
1 juli 2024 - 9 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
2 juli 2024 - 10 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
3 juli 2024 - 11 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
4 juli 2024 - 12 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
5 juli 2024 - 13 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
6 juli 2024 - 14 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
7 juli 2024 - 15 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
8 juli 2024 - 16 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
9 juli 2024 - 17 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
10 juli 2024 - 18 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
11 juli 2024 - 19 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
12 juli 2024 - 20 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
13 juli 2024 - 21 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
14 juli 2024 - 22 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
15 juli 2024 - 23 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
16 juli 2024 - 24 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
17 juli 2024 - 25 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
18 juli 2024 - 26 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
19 juli 2024 - 27 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
20 juli 2024 - 28 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
21 juli 2024 - 29 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
22 juli 2024 - 30 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
23 juli 2024 - 31 juli 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
24 juli 2024 - 1 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
25 juli 2024 - 2 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
26 juli 2024 - 3 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
27 juli 2024 - 4 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
28 juli 2024 - 5 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
29 juli 2024 - 6 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
30 juli 2024 - 7 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
31 juli 2024 - 8 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
1 augustus 2024 - 9 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
2 augustus 2024 - 10 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
3 augustus 2024 - 11 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
4 augustus 2024 - 12 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
5 augustus 2024 - 13 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
6 augustus 2024 - 14 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
7 augustus 2024 - 15 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
8 augustus 2024 - 16 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
9 augustus 2024 - 17 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
10 augustus 2024 - 18 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
11 augustus 2024 - 19 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
12 augustus 2024 - 20 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
13 augustus 2024 - 21 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
14 augustus 2024 - 22 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
15 augustus 2024 - 23 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
16 augustus 2024 - 24 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
17 augustus 2024 - 25 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
18 augustus 2024 - 26 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
19 augustus 2024 - 27 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
20 augustus 2024 - 28 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
21 augustus 2024 - 29 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
22 augustus 2024 - 30 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
23 augustus 2024 - 31 augustus 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
24 augustus 2024 - 1 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
25 augustus 2024 - 2 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
26 augustus 2024 - 3 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
27 augustus 2024 - 4 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
28 augustus 2024 - 5 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
29 augustus 2024 - 6 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
30 augustus 2024 - 7 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
31 augustus 2024 - 8 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
1 september 2024 - 9 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
2 september 2024 - 10 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
3 september 2024 - 11 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
4 september 2024 - 12 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
5 september 2024 - 13 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
6 september 2024 - 14 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
7 september 2024 - 15 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
8 september 2024 - 16 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
9 september 2024 - 17 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
10 september 2024 - 18 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
11 september 2024 - 19 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
12 september 2024 - 20 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
13 september 2024 - 21 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
14 september 2024 - 22 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
15 september 2024 - 23 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
16 september 2024 - 24 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
17 september 2024 - 25 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
18 september 2024 - 26 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
19 september 2024 - 27 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
20 september 2024 - 28 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
21 september 2024 - 29 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
22 september 2024 - 30 september 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
23 september 2024 - 1 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
24 september 2024 - 2 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
25 september 2024 - 3 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
26 september 2024 - 4 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
27 september 2024 - 5 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
28 september 2024 - 6 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
29 september 2024 - 7 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
30 september 2024 - 8 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
1 oktober 2024 - 9 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
2 oktober 2024 - 10 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
3 oktober 2024 - 11 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
4 oktober 2024 - 12 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
5 oktober 2024 - 13 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
6 oktober 2024 - 14 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
7 oktober 2024 - 15 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
8 oktober 2024 - 16 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
9 oktober 2024 - 17 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
10 oktober 2024 - 18 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
11 oktober 2024 - 19 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
12 oktober 2024 - 20 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
13 oktober 2024 - 21 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
14 oktober 2024 - 22 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
15 oktober 2024 - 23 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
16 oktober 2024 - 24 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
17 oktober 2024 - 25 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
18 oktober 2024 - 26 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
19 oktober 2024 - 27 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
20 oktober 2024 - 28 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
21 oktober 2024 - 29 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
22 oktober 2024 - 30 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
23 oktober 2024 - 31 oktober 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
24 oktober 2024 - 1 november 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
25 oktober 2024 - 2 november 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
26 oktober 2024 - 3 november 2024 Beschikbaar € 0
22 Beschikbaar
 • Uw bagage wordt vervoerd
 • 8 sfeervolle hotels
 • Routes van ca. 45 kilometer per dag
 • Dagelijks mogelijk bij beschikbaarheid
 • Het hele jaar door
 • Langs de grenzen van Nederland - Traject De grote Rivieren - Individuele Fietsvakantie (E-bike mogelijk)
 • Ontbijt (Halfpension op aanvraag)