ua-187811294-1

Wandelvakantie Malerweg – meest geliefde Wandeltrektocht Duitsland – Het schilderachtige gebergte aan De Elbe

8 Dagen

8 of 10-daagse Wandelvakantie Malerweg. Deze wandelroute in de Sächsische Schweiz is betoverend mooi en niet voor niets uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland. Het gebied ligt in de provincie Saksen tussen de stad Dresden en de Tsjechische grens. Een uniek berglandschap met indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven, tafelbergen en uitgestrekte bossen. Langs de mooiste plekken aan beide zijden van de rivier de Elbe loopt De Malerweg (het Schilderspad). Uit dit gebied haalden de romantische Schilders uit de 19e eeuw niet voor niets hun inspiratie. Je doorkruist tijdens deze rondwandeling het nationale park Sächsische Schweiz (Saksisch Zwitserland). Ga de tocht aan en laat je ook inspireren door de fantastische panorama’s en zandsteenpieken in dit magische zandsteengebergte

Overzicht

Wandelroutes Malerweg
Slechts weinig Nederlanders kennen het Nationalpark Sächsische Schweiz – we hebben het hier niet over de Alpen en ook niet over Zwitserland. Het is wél een zeer verrassend gebied in Duitsland. Diegenen die het gebied wel hebben bezocht komen zonder uitzondering met fantastische verhalen thuis. Het natuurgebied is geen hooggebergte maar de rotsformaties zullen je fascineren. Dit natuurpark ligt op ongeveer een uur rijden voorbij de schitterende stad Dresden. Wanneer je de grens passeert, kom je uit in het Tsjechische Boheems Zwitserland.

De Malerweg is met recht uitgeroepen tot ‘mooiste wandelroute van Duitsland’. De route leidt door een oeroud erosielandschap dat 90 miljoen jaren geleden nog zeebodem was. Toen de zee zich terugtrok, kwam een enorme 600 meter dikke zandstenen laag bloot te liggen. Water, wind, hitte en kou werkten er op in, zodat het huidige grillige rotslandschap is ontstaan. Het dient al honderden jaren als belangrijke inspiratiebron voor vele schilders, waaronder Casper David Friedrich en Ludwig Richter.  Ten noorden van de Elbevallei loop je door groene ravijnen en over paden, trappen en ladders naar de mooiste uitzichtpunten. Het open landschap aan de zuidkant van de rivier wordt gekarakteriseerd door uit het niets oprijzende tafelbergen.

In het kort

 • Sfeervolle hotels van goede kwaliteit
 • 8 of 10 - daagse wandelvakantie met schitterende uitzichten over de Elbevallei, in een prachtig gebied tussen Dresden en de Tsjechische grens
 • Prijs o.b.v. Logies en ontbijt - 2 personen
 • Dagelijks afstanden tussen de 13 en 20 kilometer
 • Mooie en goed aangegeven routes door de Saksische Schweiss - af en toe pittige klimmetjes
 • honden zijn welkom (zie reisdetails)

Reisbeschrijving

Je wandelvakantie begint en eindigt in het middeleeuwse stadje Pirna of in Barokstad Dresden. In het gezellige centrum van Pirna staan vele mooi gedecoreerde huizen.

Na een een korte trein - en/of busrit begint je tocht over de Malerweg in Wehlen. Na een korte klim sta je op het uitzichtplateau Bastei, al meer dan 200 jaar een toeristische trekpleister. Wellicht zijn er meer mensen maar de uitzichten over het zandsteengebergte zijn dan ook zo spectaculair. Door de nauwe beekvallei Amselgrund klim je vervolgens naar de hoogvlakte bij Rathewalde. Vanaf de rotsformatie Hockstein kijk je mooi uit op het dorp Hohnstein. Door een hele smalle kloof bereik je jouw eerste hotel.

Dag 2 – 10-daagse tocht - Per bus naar Pirna Liebertal, wandeling naar Wehlen of Rathen 13 of 17 km
Na een korte busrit begint de Malerweg in Pirna Liebetal. In de diepe kloof bij Uttewalde is er door het microklimaat een enorme rijkdom aan bijzondere flora te bewonderen. Door het bos bereik je Stadt Wehlen, een vredig stadje aan de Elbe.

Door een kloof en door bossen kom je bij het volgende adembenemende uitzichtpunt: Brand. Via Waitzdorf en Altendorf daal je uiteindelijk af naar het groene Kirnitzschdal. Je overnacht in Altendorf, in het Kirnitzschdal of in Bad Schandau. 

Dag 3 – 10-daagse tocht van Wehlen of Rathen naar Hohnstein 12 of 8 km
Na een klim bereik je het uitzichtplateau Bastei, dat al meer dan 200 jaar een toeristische trekpleister is. Ook al kan het hier druk zijn, de uitzichten over het zandsteengebergte zijn dan ook spectaculair en het absoluut waard. Door de nauwe beekvallei Amselgrund klim je vervolgens naar de hoogvlakte bij Rathewalde. Vanaf de rotsformatie Hockstein kijk je mooi uit op het dorp Hohnstein. Door een hele smalle kloof bereik je jouw hotel.

Deze spectaculaire route gaat door het Schrammsteingebergte. Via trappen en ladders loop je over de grillige kam met een prachtig uitzicht over de Elbevallei. Door het bos daal je af naar de Lichtenhain-waterval en dan klim je naar de natuurlijke rotsboog Kuhstall. De ‘Himmelsleiter’ (Hemelstrap) voert je door een zeer smalle kloof naar weer een fantastisch uitzichtpunt. Bij Neumannmühle keer je terug in de vallei van de Kirnitzsch. Per bus of tram ga je terug naar jouw hotel.

Dag 4 – 10-daagse tocht - Van Hohnstein naar Altendorf of het Kirnitzschdal 15 of 18 km
Door een kloof en het bos kom je bij het volgende adembenemende uitzichtpunt: Brand. Via Waitzdorf en Altendorf daal je uiteindelijk af naar het groene Kirnitzschdal. Je overnacht in Altendorf, in het Kirnitzschdal of in Bad Schandau.

Na een korte busrit begint de wandeling in Neumannmühle. Vanaf het eerste panoramapunt Großes Pohlshorn kijk je uit over de bossen van het nationale park Saksisch Zwitserland. Het volgende hoogtepunt is Goldstein. Vanaf Großes Winterberg, het hoogste punt van de Malerweg, begin je aan de afdaling naar het pittoreske grensdorp Schmilka. Hier steek je per pont de Elbe over en per trein ga je naar jouw hotel in Krippen. Je kunt ook door wandelen naar het hotel (24 km).

Dag 5 – 10-daagse tocht - Door het Schrammsteingebergte naar Neumannmühle 15 of 20 km, per bus terug naar uw hotel
Deze spectaculaire route gaat door het Schrammsteingebergte. Via trappen en ladders loop je over de grillige kam met prachtig uitzicht over de Elbevallei. Door het bos daal je af naar de Lichtenhain-waterval en dan klimt je naar de natuurlijke rotsboog Kuhstall. De ‘Himmelsleiter’ (Hemelstrap) voert je door een zeer smalle kloof naar weer een fantastisch uitzichtpunt. Bij Neumannmühle keer je terug in de vallei van de Kirnitzsch. Per bus of tram ga je terug naar jouw hotel.

Per trein keer je terug naar Schmilka. Bij Schöna kun je de tafelberg Kaiserkrone beklimmen. Via het uitzichtpunt Wolfsberg en het dorp Reinhardtsdorf bereik je Bad Schandau-Krippen. Vervolgens kom je over de tafelbergen Papstein en Gohrich. Van bovenaf heb je alweer een spectaculair uitzicht op het Schrammsteinmassief aan de andere kant van de Elbevallei. Je overnacht in Gohrisch.

Dag 6 - 10-daagse tocht - Per bus naar Neumannmühle, wandeling naar Schmilka, overnachting in Bad Schandau-Krippen 14 of 24 km
Na een korte busrit begint de wandeling in Neumannmühle. Vanaf het eerste panoramapunt Großes Pohlshorn kijk je uit over de bossen van het nationale park Saksisch Zwitserland. Het volgende hoogtepunt is Goldstein. Vanaf Großes Winterberg, het hoogste punt van de Malerweg, begin je aan de afdaling naar het pittoreske en schilderachtige grensdorp Schmilka. Hier steek je per pont de Elbe over en je reist per trein naar jouw hotel in Krippen. Je kunt ook door wandelen naar het hotel (24 km).

Je wandelt door velden, bossen en kleine dorpen en over de tafelberg Pfaffenstein naar het dorp Königstein. Hier kun je een bezoek brengen aan de ‘onneembare’ vesting Königstein. De muur van de vesting is 1800 meter lang en 42 meter hoog en er staan meer dan 50 gebouwen. Per trein keer je terug naar Pirna of Dresden.

Dag 7 – 10-daagse tocht - Van Schmilka naar Gohrisch 14 of 19 km
Per trein keer je terug naar Schmilka. Bij Schöna kun je de tafelberg Kaiserkrone beklimmen. Via het uitzichtpunt Wolfsberg en het dorp Reinhardtsdorf bereik je Bad Schandau-Krippen. Vervolgens kom je over de tafelbergen Papstein en Gohrich. Van bovenaf heb je een spectaculair uitzicht op het Schrammsteinmassief aan de andere kant van de Elbevallei. Je overnacht in Gohrisch. 

Dag 8 - 10 daagse tocht - van Gohrisch naar Königstein 12 km
Je wandelt door velden, bossen en kleine dorpen en over de tafelberg Pfaffenstein. Aan de voet van de burcht Königstein overnacht je in het gelijknamige dorp aan de Elbe.

Deze laatste wandeldag begint met een bezoek aan de ‘onneembare’ vesting Königstein. De muur van de vesting is 1800 meter lang en 42 meter hoog en er staan meer dan 50 gebouwen. Via Thürmsdorf en Weißig bereik je vandaag ook weer een tafelberg: Rauenstein. Van bovenaf kijk je mooi uit op de rotsformatie Bastei op de andere oever van de Elbe. Door een mooi hellingbos en vlak langs de Elbe keer je terug in Pirna. Je kunt de route inkorten (14 km) door in Obervogelgesang de trein te nemen naar Pirna.  

Tip: Verleng jouw vakantie met één of enkele nachten in de barokstad Dresden.

Reisdetails

Inclusief

 • Reisdata 1 april t/m 31 oktober - iedere dag mogelijk behalve 20 t/m 23 juni 2024
 • 7 of 9 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Buskaartjes
 • Hond is toegestaan

Exclusief

 • De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud
 • eigen bijdrage garantiefonds, verzekeringen, reserveringskosten
 • Toeslag eenpersoonskamer:
 • 8-daagse: € 195,-
 • 10-daagse: € 295,-
 • Extra nacht(en) Pirna LO: € 90,- p.p. per nacht
 • Extra nacht Pirna eenpersoonskamer LO: € 125,-
 • Extra nacht(en) Dresden LO: € 90,- p.p. per nacht
 • Extra nacht Dresden eenpersoonskamer LO: € 125,-

Beschikbaarheid

REISDATA BESCHIKBAARHEID PRIJS Nog beschikbaar
13 juli 2024 - 20 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
14 juli 2024 - 21 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
15 juli 2024 - 22 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
16 juli 2024 - 23 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
17 juli 2024 - 24 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
18 juli 2024 - 25 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
19 juli 2024 - 26 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
20 juli 2024 - 27 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
21 juli 2024 - 28 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
22 juli 2024 - 29 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
23 juli 2024 - 30 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
24 juli 2024 - 31 juli 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
25 juli 2024 - 1 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
26 juli 2024 - 2 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
27 juli 2024 - 3 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
28 juli 2024 - 4 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
29 juli 2024 - 5 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
30 juli 2024 - 6 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
31 juli 2024 - 7 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
1 augustus 2024 - 8 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
2 augustus 2024 - 9 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
3 augustus 2024 - 10 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
4 augustus 2024 - 11 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
5 augustus 2024 - 12 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
6 augustus 2024 - 13 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
7 augustus 2024 - 14 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
8 augustus 2024 - 15 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
9 augustus 2024 - 16 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
10 augustus 2024 - 17 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
11 augustus 2024 - 18 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
12 augustus 2024 - 19 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
13 augustus 2024 - 20 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
14 augustus 2024 - 21 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
15 augustus 2024 - 22 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
16 augustus 2024 - 23 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
17 augustus 2024 - 24 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
18 augustus 2024 - 25 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
19 augustus 2024 - 26 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
20 augustus 2024 - 27 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
21 augustus 2024 - 28 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
22 augustus 2024 - 29 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
23 augustus 2024 - 30 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
24 augustus 2024 - 31 augustus 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
25 augustus 2024 - 1 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
26 augustus 2024 - 2 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
27 augustus 2024 - 3 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
28 augustus 2024 - 4 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
29 augustus 2024 - 5 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
30 augustus 2024 - 6 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
31 augustus 2024 - 7 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
1 september 2024 - 8 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
2 september 2024 - 9 september 2024 Beschikbaar € 1.075
18 Beschikbaar
3 september 2024 - 10 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
4 september 2024 - 11 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
5 september 2024 - 12 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
6 september 2024 - 13 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
7 september 2024 - 14 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
8 september 2024 - 15 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
9 september 2024 - 16 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
10 september 2024 - 17 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
11 september 2024 - 18 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
12 september 2024 - 19 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
13 september 2024 - 20 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
14 september 2024 - 21 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
15 september 2024 - 22 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
16 september 2024 - 23 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
17 september 2024 - 24 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
18 september 2024 - 25 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
19 september 2024 - 26 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
20 september 2024 - 27 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
21 september 2024 - 28 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
22 september 2024 - 29 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
23 september 2024 - 30 september 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
24 september 2024 - 1 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
25 september 2024 - 2 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
26 september 2024 - 3 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
27 september 2024 - 4 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
28 september 2024 - 5 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
29 september 2024 - 6 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
30 september 2024 - 7 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
1 oktober 2024 - 8 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
2 oktober 2024 - 9 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
3 oktober 2024 - 10 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
4 oktober 2024 - 11 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
5 oktober 2024 - 12 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
6 oktober 2024 - 13 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
7 oktober 2024 - 14 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
8 oktober 2024 - 15 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
9 oktober 2024 - 16 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
10 oktober 2024 - 17 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
11 oktober 2024 - 18 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
12 oktober 2024 - 19 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
13 oktober 2024 - 20 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
14 oktober 2024 - 21 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
15 oktober 2024 - 22 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
16 oktober 2024 - 23 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
17 oktober 2024 - 24 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
18 oktober 2024 - 25 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
19 oktober 2024 - 26 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
20 oktober 2024 - 27 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
21 oktober 2024 - 28 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
22 oktober 2024 - 29 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
23 oktober 2024 - 30 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
24 oktober 2024 - 31 oktober 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
25 oktober 2024 - 1 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
26 oktober 2024 - 2 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
27 oktober 2024 - 3 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
28 oktober 2024 - 4 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
29 oktober 2024 - 5 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
30 oktober 2024 - 6 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
31 oktober 2024 - 7 november 2024 Beschikbaar € 1.030
21 Beschikbaar
Prijs Vanaf € 825
/ Persoon
 • Sfeervolle & mooi gelegen hotels
 • Routes tussen de 13 en 20 kilometer per dag
 • Iedere dag
 • april tot en met oktober
 • Individuele Wandelvakantie
 • Ontbijt
 • Je bagage wordt vervoerd