ua-187811294-1

In Noordrijn-Westfalen zijn met de ongeveer 700 musea, verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen in Europa te vinden. Met de klok mee grenst Noordrijn-Westfalen aan België (provincie Luik), Nederland (provincies Limburg, Gelderland en Overijssel) en de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts. Noordrijn-Westfalen is met een oppervlakte van 34.080 km² net iets groter dan België en wat kleiner dan Nederland.

De belangrijkste rivier die door deze deelstaat stroomt is de Rijn, waaraan ook de grootste twee steden van de deelstaat liggen: het door de Romeinen gestichte Keulen, in de middeleeuwen de grootste stad van Duitsland, en Düsseldorf, een belangrijk economisch en politiek centrum. In de Rijn stromen onder meer de Ruhr en de Lippe, met daartussen het, inmiddels zo hippe en aantrekkelijke, Ruhrgebied met meer dan drie miljoen inwoners. Het Ruhrgebied ligt in beide landsdelen, Noordrijn en Westfalen-Lippe. Samen met de steden die aan de Rijn liggen heeft men het ook over het Rhein-Ruhr-Gebiet met ca. tien miljoen inwoners.

Een groot aantal orkesten, vele pop- en rockconcerten en flinke grote evenementen zijn trekpleisters. Jaarlijkse hoogtepunten zijn carnaval, de vuurwerken op de Rijn, de Japan-Dag in Düsseldorf, evenementen rondom de industriecultuur en het Beethoven-Festival in Bonn. Naast de grote steden heeft Noordrijn-Westfalen ook vele landbouwgebieden. Het Nationaal Park Eifel en veertien natuurparken beslaan meer dan een kwart van de regio. Vakantie op het platteland wordt voornamelijk in de middelgebergtes van Sauerland, Siegerland-Wittgenstein, Bergisches Land en Eifel doorgebracht. Vele prachtige wandelroutes, zoals de Rothaarsteig of de Rheinsteig, leiden door de deelstaat en er is een 13.800 kilometer groot fietspadennet.

Er zijn diverse hunebedden in het gebied te vinden in Nordrhein-Westfalen.

Fietsvakanties

fietsvakantie veluwe en rijn

Fietsvakantie langs De Rijn – Trektocht langs hotels Individuele fietsvakantie in de voetsporen van de Romeinen. Het bijzondere van deze...

Beschikbaar in de volgende maanden:
Bekijk Details

Wandelvakanties

Individuele wandelvakantie Teutoburgerwoud van Rheine naar Horn-Bad Meinberg Wandelen over de Hermannsweg. Droom weg tijdens je wandelvakantie over deze uitgestrekte...

Beschikbaar in de volgende maanden:
Bekijk Details