ua-187811294-1

De Loire

'vallei van de verloren adel'

Bij het stadje Gien op zo’n 60 km vanaf Orleans staan wij op een mooie camping met uitzicht over de Loire, met aan de overkant het gezellige stadje, waarbij we zicht hebben op 1 van de vele kastelen en, ook noemenswaardig, een prachtige rij Platanen. Dit gebied is ontzettend populair onder fietsliefhebbers en tijdens de planning van onze reis wilden we zeker deze ervaring niet missen.

Vanaf onze camping hebben we een prachtige tocht gefietst van ca. 60 km door een klein deel van de Loirevallei. De bewegwijzering van de fietsroute is vergelijkbaar met onze knooppuntenroutes, tenzij je een bordje mist, dan kan het gebeuren dat je zomaar een deel moet mountainbiken.

Dat het mooi is in het gebied rondom de Loire dat wisten de koningen en adel van weleer lang geleden ook al. De pracht en praal van de vele kastelen is ongeëvenaard.. Dit gevarieerde en ook typisch franse landschap op de fiets te verkennen is fantastisch. Het is prachtig fietsen over de fietsroutes langs de rivier de Loire en door schilderachtige Franse stadjes en dorpjes. De groene, overwegend vlakke vallei zorgt er voor dat je zonder al te veel inspanning rustig kunt rondtoeren. Overal zijn fijne campings te vinden en natuurlijk heerlijke hotels wanneer je een trektocht wilt maken. Fietsverhuur van een gewone of elektrische fiets is vertegenwoordigd. Veel van de mooiste trektochten zijn hier al voor je uitgestippeld met de fijnste onderkomens. Op deze manier weet je zeker dat je het beste van het gebied zult ontdekken. De Loire is ca. 1000 km lang en ontspringt in de Ardeche en mondt uit in de Atlantische oceaan en stroomt door vijf Franse regio’s. Het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Cahlonnes-sur-Loire is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard vanwege haar landschappelijke en culturele waarde en de historische dorpen en steden, zoals Amboise, Angers, Blois, Chinon, Montsoreau, Orleans, Saumur en Tours.

Tip! Cycletours biedt de mogelijkheid om je fiets te vervoeren met een fietsbus zodat je je eigen fiets makkelijk mee kunt nemen
Een hotel bomvol geschiedenis. Dat is niet zo gek, want het staat er al sinds de 18de eeuw. Wandel rustig door dit boeiende hotel en laat alle zorgen los. Relax in de comfortabel ingerichte kamers. De ligging van deze residentie is ook een enorm pluspunt. Geniet van al het groen en ga lekker een kopje koffie drinken aan de Loire. Maak leuke uitstapjes naar de dichtbij zijnde steden als Tours of Angers. Sluit de dag af met een lekker glaasje Loirse vin.
Fietstrektocht langs de Loire kastelen met Eigenwijze Reizen. ''Ontzettend mooie route langs de Loire maar ook hele stukken van de Loire af wat de tocht erg afwisselend maakt. Erg mooie landschappen en schitterende kastelen met mooie tuinen. Hele goede huurfietsen en goede hotels onderweg waar de koffers al stonden wanneer wij aankwamen.''
Voor een uitgebreide selectie prachtige fietsvakanties en wandelvakanties !