ua-187811294-1

Fietsen met je gezicht in de zon en uitzicht op zee, bergen en ...heerlijke tapas

De Costa Blanca.. waar bijna het hele jaar de zon schijnt met heerlijke milde temperaturen. In het  voorjaar bloeien de amandelbloesems zo prachtig… en dan zijn ook nog eens de Spaanse tapas niet te versmaden! Het iets minder bekende maar o zo mooie binnenland, maakt het voor de fietser eigenlijk een walhalla. Kleine bergketens met prachtige natuurgebieden en schitterende valleien wisselen elkaar af. Al met al perfect voor schitterende fietstochten. Niet voor niets dat elk jaar de organisatie van de Vuelta Ciclista a España voor dit decor kiest, het meest bergachtige deel van Spanje. Professionele teams rijden in deze omgeving hun trainingsrondjes gedurende de wintermaanden. Aan de kust liggen heerlijke stadjes aan de mooie stranden, waar je lekker kunt ontspannen en genieten van de Spaanse eetcultuur. Geniet ook in het najaar en de winter van het spoorfietspad over de Vía Verde… Langs de kust en op de lager gelegen delen van het spoorfietspad ‘Via Verde Ojos Negros’ is het ook in de winter heerlijk fietsweer, met overdag temperaturen tussen de 15 en 20 graden. In en om Valencia schijnt maar liefst 300 dagen per jaar de zon. Daarbij hangen de citrus-plantages in de winter bomvol sinaasappels en mandarijnen en al in februari en maart  bloeit de amandelbloesem met het heerlijk geurende zoete parfum van de ‘Azahar’, de bloei van de sinaasappels.
Veel van de routes over het oude spoor zijn toegankelijk en makkelijk, meestal ver weg van het gemotoriseerd verkeer. Op de toppen van de heuvels liggen de wit oplichtende stadjes en dorpen. Glooiende rijen wijnranken, die volhangen met sappige, donkerpaarse druiventrossen… Heerlijk! Kortom: Schitterende natuur rond Alicante… Palmbomen, Flamingo’s, cipressen, zee, zoutmeren, bergen en valleien; sinaasappel- en olijfbomen. De natuur is uitbundig, de stadjes zijn gezellig en de tapas smaken verrukkelijk…!!

Er is van alles mogelijk op fietsgebied. Je kunt altijd een hotelletje boeken en ter plekke een fiets huren en uitzoeken waar de fietsroutes lopen in dit gebied. Vaak zijn er bij de Touristoffices wel een aantal routes beschikbaar. Houdt daarbij wel rekening dat Spanje niet zo’n uitgebreid fietspaden netwerk heeft als Nederland. 
Wanneer je daar niet veel tijd voor hetbt en zeker wilt zijn van mooie routes en fijne hotels is het ook een idee om een fietsvakantie te boeken. Meerdere fietsreisorganisaties bieden prachtige fietsvakanties aan

Appartement met mogelijkheid om zelf te koken in het Centrum van Valencia.
Individuele Fietsvakanties in de omgeving van Alicante en Valencia over Via Verdes (rustige groene voormalige spoorwegen zonder gemotoriseerd verkeer)