ua-187811294-1

Uitleg Reisapp

Met onze nieuwe app kun je eenvoudig navigeren en blijf je op de hoogte van de meest actuele reisinformatie.

Zo krijg je toegang tot de app en jouw vakantie:

  • Download de Ride with GPS mobiele app gratis via de App Store of Google Play, je hebt geen account of abonnement nodig.
  • Druk op “Open snelkoppeling”
  • Vul je snelkoppeling in, deze heeft u van ons per mail ontvangen. 
  • Je wordt gevraagd om de vakantie te downloaden. Druk op Downloaden om te beginnen.

Hoe werkt het?

  • Bij Belangrijke Reisinformatie lees je o.a. informatie over het hotel, aankomst en huurfietsen. Lees deze informatie zorgvuldig door.

  • Culturele informatie: Tijdens het navigeren vind je op en langs de routes symbolen voor bezienswaardigheden (zoals musea, monumenten en uitzichtpunten). Je kunt informatie over de bezienswaardigheid zien door op het symbool te drukken. 

  • Routes: In het hoofdscherm van de app vind je voor elke dag een sectie met routes. Bij trektochten staan hier naast de hoofdroute ook de routes van- en naar je hotel. Om te beginnen met navigeren selecteer je de gewenste route en druk op “Navigeren”. In de inleiding van de route wordt vermeld waar je onderweg cafés, restaurants en winkels tegenkomt. 

  • Met de hamburger-menu (Zie Menu afb. 4, drie horizontale streepjes) linksboven kunt u uit de tocht en naar de hoofdinstellingen van de app of eventueel een andere tocht openen met de Snelkoppeling.
  • Met de pauzeknop zet je de navigatie uit. Doe dit aan het einde van de route of als je een lange pauze neemt om je batterij te besparen.

Tips

Data- en batterijverbruik

De app is zowel online als offline te gebruiken.

Het voordeel aan online gebruik is dat je kunt kiezen welke onderliggende kaart te zien is tijdens het navigeren, bijvoorbeeld Google Maps of Open Street Maps.

Na het invoeren van de toegangscode worden automatisch de kaarten van RWGPS Cycle gedownload voor offline gebruik.

Bij het navigeren van een lange route kan het batterijverbruik oplopen, daarom raden we aan een powerbank mee te nemen.

Bevind je je niet (meer) op de route?

Kies nadat je de navigate hebt aangezet bij opties rechts onderin “Route terug naar koers”.

Instellingen van de app

De app bevat een aantal opties die je kunt aanpassen naar eigen voorkeur, maar de belangrijkste instellingen hebben we standaard voor je aangezet.

Mocht je toch instellingen willen aanpassen dan vind je het optiemenu vanuit het hoofdscherm linksboven in de hoek. Tijdens het navigeren vind je het optiemenu rechtsonder in de hoek.

Veelgestelde vragen

Is er geen gesproken navigatie?

Momenteel is er nog geen gesproken navigatie. De app geeft echter met geluiden aan wanneer je van de route bent afgeweken.

 

De app heet Ride with GPS en heeft het icoon van een fietser. Is de app ook geschikt voor wandelen?

Ja, de app is ook uiterst geschikt voor geschikt voor wandeltochten.

 

Moet er betaald worden voor de app of is er een account nodig?

Nee, je kunt zonder account of betalling onze toegangscode invoeren en gratis de routes van je vakantie navigeren met de app.