ua-187811294-1

Een wandelvakantie in het Duitse Alpengebied is een ontmoeting met idyllische alpenweiden, grazende koeien, ruisende beekjes, schitterende bergtoppen en diepblauwe meren. Je wandelt als het ware door een ansichtkaart! Tijdens een wandelreis in dit gebied ervaar je hoe prachtig de Beierse Alpen zijn op de fantastische panoramapaden, waar je onderweg heel geregeld een almhut tegenkomt met heerlijke versnaperingen. Het is aan te raden je zwemkleding mee te nemen, want het is zo fijn om in een van de meren een verfrissende duik te nemen. Neem nu de Tegernsee, de Schliersee en de Spitzingsee: drie kraakheldere bergmeren die zo heerlijk zijn om op warme zomerdagen voor de nodige afkoeling. Goed onderhouden wandelpaden, kabelbanen (prettig wanneer je een etappe wat wilt in korten),  zorgen ervoor dat het wandelen ontspannen en aangenaam is. En als je juist van wat intensievere wandelingen houdt, vind je vanuit de weelderig groene alpenweides genoeg pittige panoramapaden omhoog. Je kunt overnachten in gezellige, knusse Alpenhotels. Deze wandelreizen lenen zich ook supergoed voor gezinnen met kinderen.

Kijk hier voor wandelreizen in de Beierse Alpen

Het Zwarte Woud in de provincie Baden Wurtemberg is misschien wel het meest wandelvriendelijke gebied van heel Europa. Dit mooie gebied lijkt wel speciaal voor wandelaars gemaakt. De hoeveelheid bewegwijzerde paden is enorm en er worden ieder jaar nog meer routes uitgezet. Daar komt ook nog eens bij dat het Zwarte Woud een van de grootste groene longen van Duitsland is. Verder zijn er heerlijke hotels en kuuroorden waar het fantastisch toeven is. Een wandelvakantie in deze streek betekent eigenlijk alleen maar genieten, ontspannen en de mooiste vakantieherinneringen verzamelen.

Kijk hier voor wandelreizen in het Zwarte Woud

Het gebied ‘De Eifel’ ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Minder dan elfduizend jaar geleden beleefde de Eifel een groot vulkanisch spektakel: vuur, stoom en lava zorgden hier voor een geheel nieuw landschap. Na al dit natuurgeweld, hebben de gedoofde kraters zich met water gevuld en werden de oude vulkaankegels toegedekt met allerlei soorten vegetatie. Hier zul je je als wandelaar geen moment vervelen. Tijdens een wandeltocht tref je hier mooie dalen met meanderende rivieren. Je loopt door donkere bossen over vroegere lavastromen en passeert oude watermolens, groene weilanden en goudgele akkers. Je beklimt ‘stille’ vulkaantjes en je geniet van de spiegelende blauwgroene kratermeren: de beroemde ‘maaren’. Na een heerlijke dag door al dit fraais te hebben gewandeld, word je gastvrij ontvangen in een familiehotelletje of pension.

Kijk hier voor wandelreizen in de Eifel

Vanaf Utrecht is het Sauerland ‘slechts’ drie uur rijden en je zit middenin een van de mooiste gebieden van Duitsland. Het Sauerland heeft een zoveel afwisselend landschap te bieden. Voor het grootste deel bestaat het uit middelgebergte met toppen tot ca. 850 meter en daartussen diepe dalen. Grazige weiden, uitgestrekte bossen, glasheldere beekjes en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. En daarbij komt ook nog eens het culturele erfgoed wat te vinden is in de schilderachtige dorpjes, de bedrijvige stadjes, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke geschiedenis van het Sauerland komt goed tot uitdrukking in de overblijfselen van het industriële verleden, de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerlei metalen gewonnen werden. Voor een paar dagen wandelen in een andere wereld maar toch dichtbij, is het Sauerland een goed idee!

Kijk hier voor wandelreizen in het Sauerland

Wandelen in het Westerwald