ua-187811294-1

Met een stadstour kom je op de mooiste plekjes en krijg je de leukste wetenswaardigheden te horen

Dat Malaga een leuke stad is, had ik al vaker gehoord maar nog nooit was ik er zelf geweest. Wat is er dan leuker om de stad op de fiets te ontdekken! Door de enthousiaste gids Tim, die net zijn studie toerisme in Breda had afgerond en nu in deze mooie stad woont, en dus ook werkt :), werden we door de stad geleid en kregen we al het moois te zien en interessants te horen wat Malaga, Malaga maakt. Natuurlijk is de geschiedenis van de stad erg boeiend. De lange strijd van honderden jaren tussen de moren en de christenen bijvoorbeeld. Dat de strijd niet leuk moet zijn geweest moge duidelijk zijn, echter alle invloeden daarvan zijn nog goed aanwezig en daardoor ook weer mooi. Pablo Picasso die hier geboren is en niet meer in Spanje wilde leven en wonen onder het dictatoriale regiem van Franco. Hij is uiteindelijk twee jaar voor het einde van dat regiem gestorven in Frankrijk en ligt nu begraven in Orleans .. in het prachtige gebied van de Loire. Verder is het uitzicht  vanaf het Al Cazaba, wat ten tijde van de moren is gebouwd, (onder andere met het marmer van het Romeinse theater waarvan de resten ook nog mooi te zien zijn), prachtig! Vanaf die plek is ook het huis van de wereldberoemde Spaanse acteur Antonio Banderas goed te zien. Hij was thuis! In Malaga wordt in de week van 14 augustus nog immer uitgebreid de overwinning van de christenen op de moren gevierd.. In 1487 kwam er een einde aan de Moorse overheersing van de stad. In 1491 vond de eerste herdenking hiervan plaats, die bestond uit een processie. Dit is uitgegroeid tot de hedendaagse feria. De processies zijn een uniek gebeuren waarbij gigantische goudkleurige zetels door honderden mannen door de stad worden gedragen. Het is een grote eer om dat te mogen doen.

Traditioneel tijdens de feria is dat de (controversiële) stierengevechten worden gehouden. Deze vinden plaats in de stierenvechtersarena vlakbij het Malagueta strand. Door de hele stad zijn mannen en vrouwen in prachtige klederdracht te zien, gezellig rondlopend, zingend en dansend. Het is het feest der feesten..

De haven van de stad heeft ook haar eigen bekoring. Heerlijke eetgelegenheden aan het strand met uitzicht op de uitlopers van de Sierra Nevada en natuurlijk de zee…met aan de overkant… de Marrokaanse havenstad Tanger