ua-187811294-1

Duizenden jaren geschiedenis zorgen ervoor dat ieder historisch drama hier kan worden opgenomen..en dat is dan ook een feit

De stad Peñiscola is een uniek historisch stadje op een rots met ruim vijf kilometer zandstrand aan de kust.gelegen in de Costa del Azahar. Het heeft, net als het omliggende gebied, veel beschavingen voorbij zien komen. Peniscola heeft als eerste de officiële erkenning gekregen als mooiste stadje van Spanje. Bijzonder aan Peniscola is dat de oude stad de thuisbasis is geweest van tegenpaus Benedictus XIII die hier in 1411 zetelde.  Hij woonde en werkte in het kasteel dat hoog boven de zee uittorent. 

De directe omgeving is vooral bij Spanjaarden een populaire toeristische bestemming.  Langs de mooie en lange kust van de Costa del Alzahar wisselen de boomgaarden met Valenciaanse sinaasappel-, olijf- en amandelbomen zich af met lange stranden en natuurgebieden.

Het Papa Luna kasteel 
Het kasteel dat boven het stadje uittorent, is in Romaanse stijl gebouwd door de Tempeliers (tussen 1294 en 1307) op de restanten van een oude Arabische vesting.  Het wordt ook wel het Papa Luna kasteel genoemd, dit was de bijnaam van paus Benedictus XIII. De muren rondom de oude stad zijn in goede staat en er zijn drie ingangen naar de oude stad.

Wanneer je hier rondloopt is het heel begrijpelijk dat deze locatie is gekozen als filmset. De oude poorten, de hoge kasteelmuren met kantelen en het doorkijkje vanuit de werkkamer van de paus op de zee met de mooie lucht erboven.. het maakt het allemaal heel ‘filmgeniek’.