ua-187811294-1
Vorige slide
Volgende slide

De 4 uitersten.. Actieve vakantie zover mogelijk weg in Nederland

Vakantie in 2021 zal anders zijn dan andere jaren, zomaar in het vliegtuig stappen en zorgeloos ergens gaan genieten is niet zo vanzelfsprekend dit jaar. Fenz op Reis heeft 4 avontuurlijke bestemmingen, zover mogelijk weg, in Nederland.
Bestemmingen die mogelijk zijn én niet zo vanzelfsprekend zijn.

4 Wandelvakantie Zuid-Limburg Krijtlandpad
Het Krijtlandpad is een 91 kilometer lang streekpad en loopt van Maastricht via de Maas door een prachtig heuvellandschap langs verschillende typisch Limburgse plaatsjes, door het prachtige Geuldal weer terug naar Maastricht. Het Krijtlandpad doorkruist zowel de route van het bekende Pieterpad en die van het Pelgrimspad. Hoewel er mensen zijn die er een sport van maken om het pad zo snel mogelijk te lopen, het record staat op naam van Daan Nieuwenhuis (8 uur, 8 minuten en 15 seconden), raden wij je aan om aantal dagen de tijd te nemen en te genieten van de natuur, lokale speciaal biertjes en lekkernijen.

Ga naar deze wandelvakantie in het zuiden

3 Fietsvakantie De grenzen van Nederland, Twente en de grote rivieren
Grensstreken zijn altijd bijzonder en ademen vaak al de sfeer uit van de landen waar ze aan grenzen. De Nederlandse grens met Duitsland is een heel bijzondere en is doorspekt met heel oude-, maar ook heel recente geschiedenis. Prachtige natuurgebieden wisselen indrukwekkend industrieel erfgoed af. Deze trektocht is zo bijzonder omdat je dan weer overnacht in grote steden als Arnhem en Nijmegen, en dan weer in kleine dorpjes in het super landelijke Twente of langs de landbouwgronden langs de Maas.

Ga naar deze fietsvakantie in het oosten

2 Fietsvakantie Waddeneilanden – Groningen Schiermonnikoog Ameland
Eilandhoppen in het “hoge Noorden”. Niet alleen de vrijheid van de verste Waddeneilanden ervaren maar ook de Zeeklei van Groningse Hogeland, de altijd aanwezige wind en de Hollands-hoop-achtige boerderijen. Eigenlijk zou je constant je verrekijker in de aanslag moet houden, niet alleen voor de vogels maar ook de zeehonden, bruinvissen en levendige kwelders. Combineer dit met stranden en terrassen van Ameland en Schiermonnikoog en je beseft dat een heerlijke vakantie aan het beleven bent.

Ga naar deze fietsvakantie in het noorden

1 Fietsvakantie Zeeuws Vlaanderen – Het Zwin
Het Zwin is oorspronkelijk de verbinding tussen het Belgische Brugge en de Noordzee. Tot aan de 12e eeuw voeren hier de Zeeschepen en maakte Brugge tot een belangrijke handelsstad. Door aanslibbing en verzanding is er een slufter ontstaan en niet veel meer over van de ooit 6 kilometer brede monding. Direct achter de geulmonding ligt zandstrand. Meer naar binnen liggen duinen en schorren. Achter de duinenrij liggen twee kleine polders, die in beheer zijn bij het Zeeuwse Landschap: de Kievittepolder en de Oudelandsepolder. In de Zwinweide, ooit een zijgeul van het Zwin, is een zeer gevarieerd gebiedje waar zoet en zout elkaar op kleine afstand afwisselen. Dankzij de afwisseling tussen nat en droog, zout en zoet, en klei en zand kent het hele gebied kent een enorme variatie in plantengroei. Het gebied is een en al historie. Eeuwenoude plaatsjes met beschermde stadsgezichten en eindeloze natuurreservaten, waar het niet bijzonder is om 40 miljoen jaar oude haaientanden te vinden, wisselen zich af met prachtige stranden met hippe strandtenten waar zon en zee hun helende werking doen.

Ga naar deze fietsvakantie in het westen